Főoldal » elektromos autó » Hivatalos: jön a Subaru villanyautója

Hivatalos: jön a Subaru villanyautója

Solterra EV néven érkezik a Subaru legelső, teljesen elektromos meghajtású modellje – jelentette be tegnap a japán autógyártó. A C szegmenshez tartozó nullemissziós SUV globális értékesítésnek néz elébe, azaz Japánon kívül az Egyesült Államokban, Kanadában, Kínában, valamint Európában is hozzá lehet majd jutni, a mi kontinensünkön várhatóan 2022 közepén indul a forgalmazása. A Solterra a latin sol (Nap) és terra (Föld) szavakból tevődik össze, a névválasztással a Subaru a természettel való harmóniát hangsúlyozza, ami nem csupán a környezetbarát hajtásmódban nyilvánul meg, hanem abban is, hogy kínálatának többi modelljéhez hasonlóan a villanyautó is bármilyen tájon elboldogul.

A Solterrra egy vadonatúj, elektromos autók alá tervezett padlólemezre kerül, amit a Subaru e-Subaru Global Platformnak nevez, de ez bizonyára azonos azzal, amit a Toyotánál e-TNGA-ként emlegetünk. A padlólemezt a két cég együtt fejlesztette, de a Subaru hozzáteszi, hogy járműveiben a passzív biztonsági rendszerek, az összkerekes hajtásrendszer, valamint a jármű stabilitása kiemelt figyelmet kaptak.

A Toyotánál az első Európában is értékesített villanyautó az e-TNGA platformon a nemrég bemutatott BZ4X lesz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.