Főoldal » elektromos autó » Elvitte tesztelni a 700 milliós sportautót, aztán magára hívta a rendőröket

Elvitte tesztelni a 700 milliós sportautót, aztán magára hívta a rendőröket

A napokban napvilágot látott a közösségi médiaportálokon egy videó, amelyben egy Rimac-logókkal díszített kabátot viselő férfi 232 km/h-val száguldozik egy Nevera volánja mögött ülve. Ez önmagában még nem lenne különösképpen érdekes, hiszen a Rimac elektromos meghajtású hiperautója akár a 413 km/h-s végsebességet is elcsípheti, tehát a sofőr egészen óvatosan bánt a gyorsítópedállal –a gond csak az, hogy mindezt a forgalomban, egy kétszer egysávos közúton tette Dubrovnik közelében, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 90 km/h.

A felvétel megjelenése után a Rimac alapítója és vezérigazgatója, Mate Rimac a horvát index.hr cikkére reagálva Facebook-bejegyzésben kért bocsánatot a cég nevében a sofőr viselkedéséért, és elmondta, hogy a 41 éves száguldozó saját maga értesítette a rendőrséget. Mint kiderült, az incidens a Rimac Nevera nyilvános bemutatóeseményén történt, ahol a potenciális vásárlók megtekinthették és kipróbálhatták a korlátozott számban gyártott, 2 millió euróért, átszámítva közel 700 millió forintért kínált villanyautót. Rimac hangsúlyozta, hogy minden vásárlónak, vendégnek, és alkalmazottnak be kell tartania a törvényeket, és minden résztvevőt tájékoztattak arról, hogy a későbbiekben lesz lehetőség a Nevera tesztvezetésére zárt pályán, ahol senkit sem veszélyeztetnek az autó őrületes képességeivel.

A rendőrség vádat emelt a férfi ellen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.