Ismét nagyot futottak a villanyautó eladások Kínában – de nem mindenki örülhet

Lassan érkeznek az adatok Kínából is, ami a világ egyik legnagyobb villanyautós piaca. A kérdés, hogyan alakultak az eladások az idei első félévben?

A kínaiak, a Tesla, és mindenki más

Évek óta használt, megszokott és megbízható forrásunk, az ev-sales.blogspot.com sajnos felhagyott az adatok gyűjtésével, ezért most több helyről kellett összegyűjtenünk a számokat. Ez soha nem túl egyszerű feladat, mert még a hivatalosnak tekinthető források is sokszor eltérő számokat mutatnak, ezért a gyanús adatoknak igyekeztünk utánanézni. A végeredmény egy 99%-ban pontos adatsor – ezt úgy kell érteni, hogy olyan hiba nincs rajta amely változtatna a rangsorrenden, vagy nagyságrendileg más számot hozna ki, de egyes modelleknél a különböző források között van pár tucat, esetleg plusz/mínusz 100 darabos eltérés.

Alapul a bestsellingcars.com adatsorát vettük, amely 453 Kínában kapható autót követ – ezt szűrtük le más források alapján a ~30 legkeresettebb elektromos modellre, de nem kizárt, hogy pár kevésbé ismert, kisebb volumenű kínai márkát, vagy típust nem vettünk észre. Úgy tűnik, a bestsellingcars.com adatforrása beleszámolja az eredményekbe a Kínában gyártott, de onnan exportált autókat is, ezért túl magas számokat mutat – az adatsort korrigáltuk a nemrég megjelent hivatalos kínai prémium-szegmens lista adataival, az export nagyjából amúgy is csak ezeket a típusokat érinti érdemben.

A fentiek megerősítik az eddigi trendet. Az 5000 dolláros kezdőárú Wuling Mini EV-t senki nem tudja ledönteni a trónról, továbbra is Kína legsikeresebb villanyautója, sőt 4. legnagyobb darabszámban eladott személyautója. A Tesla Model 3 idén is remek formában van, tavaly ugyanekkor 47.565-nél állt a mutató, most pedig 80%-kal többet, 85.194-et adtak el belőle. A Model Y csak február óta elérhető, és eddig csak a két drágábbik változatot lehetett kapni, de így is felzárkózott a 4. helyre 46.570-nel. A legfrissebb hírek szerint a frissen megjelent olcsóbb, SR változatból pár nap alatt 70 ezer rendelés érkezett, így az autó helye valahol a toplista elején szinte biztosra vehető az év égén is.

Hogy a továbbiakban európai szemmel is releváns modelleket találjunk, a huszadik helytől lefelé kell keresgélnünk, ahol a német prémiumok sorakoznak. Maradéktalanul senki nem lehet elégedett közölük az eredménnyel, hiszen az idei első 6 hónapban már 1.005.000 tisztán elektromos autót adtak el az országban, ami 222 százalékos növekedés, míg ezekből a típusokból kevesebb, mint 25 ezer fogyott, összesen.

Aki igazán csalódott lehet az a Volkswagen. Az ID.4 március vége óta elérhető a piacon, így csak egy negyedév áll mögötte, de a két külön vegyesvállalatban gyártott Crozz és X variánsok összes eladott 7500-as darabszáma biztosan elmarad a cég előzetes várakozásaitól és gyártási kapacitásaitól. Az elmúlt hetekben indult az ID.6 forgalmazása az országban - ezt a típust Európa meg sem kapja - és a vállalat többek között ettől várja az eladások felfutását. A cég hivatalos sajtóközleményében 18 ezer Kínában eladott villanyosról beszél, de mi a nagy 450 modelles lista átvizsgálása után is legfeljebb 14 ezer darabot találtunk - csak arra tudunk gondolni, hogy van 4000 a kereskedésekbe szállított, átadásra váró kocsi.

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.