HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Hyundai Ioniq 5 a Hungaroringen

A WTCR és PURE ETCR futamok mellett kevesebb figyelmet kapott, hogy a Hungaroringen komoly oldtimer kiállítás és villanyautó-bemutató is zajlott. Az érdeklődők a versenyek szünetében a bajnokságban résztvevő autómárkák villanyautóival ismerkedhettek, így megnézhették a Volkswagen csoport, a Stellantis, és a Hyundai elektromos felhozatalát is. Ezek közül kétségtelenül a Hyundai Ioniq 5 volt a legnépszerűbb, amihez épp emiatt csak a WTCR futamok alatt lehetett odaférni.

A Hyundai a Hungaroringre egy alapfelszereltségű, kisebb akkus modellt hozott. Bár az utóbbinak jelen esetben nem sok jelentősége volt, az alacsonyabb felszereltségi szint miatt ebben a példányban nem volt benne minden, amit a bemutatón beharangoztak. Ennek ellenére inkább kellemes volt a beltér, mint olcsó hatású. Rendszám hiányában ugyan ez a példány valószínűleg nem sokat ment a forgalomban, így nem valós előzmények, hanem gyári adatok alapján jósol, de a 96%-os töltöttséghez ígért 385 km-es hatótáv ígéretesnek tűnik. A forma nem csak a fotókon, de élőben is nagyon jól rejtegeti a valós méreteket, beülve, az utastér tágasságán érezni igazán mennyire nagy az autó. A modellből hamarosan elérhető lesz egy tesztpéldány is, amit szeptemberben remélhetőleg be is fogunk tudni mutatni.

A Hyundai standján a másik újdonság a ráncfelvarrott Hyundai Kona elektromos változata volt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.