Zöld rendszámmal is parkolási bírságot kaphatunk Terézvárosban

Ma kezdték meg Budapest VI. kerületében az új parkolási rend kitáblázását, amely várhatóan szeptember végéig fejeződik be. A módosítás igénye már a koronavírus elleni védekezés során országosan ingyenessé tett parkolás, és az annak nyomán fellépő közlekedési káosz előtt is felmerült. A megoldás a közeljövőben megjelenhet az V., a VII., és a XIII. kerületben is.

A változás értelmében a parkolóhelyek mintegy 30%-át kizárólag helyi lakosok vehetik majd igénybe a táblák elhelyezését követően, este 18:00 és másnap reggel 7:00 között. A változás alól a zöld rendszám sem jelent felmentést, mivel az csak a díjfizetés alól mentesít, a parkolási korlátozásokat nem bírálja felül.

A kizárólag a lakosság számára fenntartott parkolóhelyeket táblával jelzik, illetve az alábbi térképen is megtekinthetők.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.