Főoldal » elektromos autó » elektromos autó teszt » Így vezet a Honda e kettes szintű asszisztense

Így vezet a Honda e kettes szintű asszisztense

A Honda e nem csak a különleges, szeretni való formájával emelkedik ki a hétköznapi autók szürke masszájából, de a benne felvonultatott technológiákkal is. A japán gyártó nagyjából mindent beletett, ami technikával az autó bemutatásának idején (2 évvel ezelőtt) rendelkeztek. Van benne digitális tükör, teljes műszerfalat beborító képernyőrengeteg, e-pedál, 360 fokos felülnézet, teljesen önálló parkolási asszisztens, távoli elérést biztosító applikáció (na jó, ez nem benne, hanem a felhasználó telefonján lesz) és természetesen kettes szintű önvezetést megvalósító vezetői asszisztens is.

Bár mérete és hatótávja miatt valószínűleg ritkán lesz tengerparti nyaralások résztvevője, a magyar tengerhez nagyon kényelmesen el lehet vele menni egy hétvégi csobbanásra, az M7-esen olykor araszoló forgalomban pedig nagyon jól jön, ha a sebesség folyamatos szabályozásának és a sáv közepén tartásnak fárasztó és unalmas rutinfeladatát az automatika szinte teljes egészében leveszi a vállunkról. Elég csak lazulva figyelni a történéseket, és akkor korrigálni, ha valami nem úgy történik, ahogy mi azt szeretnénk. Az autó vezetői asszisztens rendszere nagyjából azt tudja, amit a klasszikus autógyártók ilyen rendszerei tudnak,de a kezelhetőségben van néhány pozitív elem, amit más rendszerek is átvehetnének. A funkciók működése aprólékosan személyre szabható, így mindenki annyi segítséget és támogatást kap, amennyit igényel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.