Főoldal » elektromos autó » Megnyílt a budapesti Tesla szerviz

Megnyílt a budapesti Tesla szerviz

Ahogy azt már korábban is megírtuk, a Duna Autó budapesti telephelyén nyílt meg a Tesla hivatalos magyar szervize – legalábbis addig, amíg az amerikai autógyártó nem nyitja meg a végleges helyszínen szalonját és saját javítóbázisát.

Fű alatt

Míg más márkáknál a jelentősebb események sajtórendezvényeket kapnak, a Tesla általában még csak PR közleményt sem ad ki ilyenkor. Szerencsére a madarak szeretnek csiripelni, így hozzánk is eljutott a hír, hogy a múlt héten megnyílt a cég budapesti márkaszervize. Korábban sokan azért nem mertek Teslát vásárolni itthon, mert nem volt hivatalos szerviz az országban – lehet nem ártana, ha a cég nem rejtegetné, hanem kommunikálná a nyitást, ha ügyfeleket akar szerezni. A partner Duna Autó egy ismert szerviz központ a magyar piacon, a weboldaluk szerint 25 autógyártó márkaszervizeként funkcionálnak, ehhez van megfelelően képzett szakember gárdájuk. A Tesla hazai megjelenése előtt egyébként az amerikai márka autóinak importjával is foglalkoztak, de úgy tudjuk, most már csak a meglévő készletet értékesítik.


A Tesla szervizt egyébként nem a Duna Autó üzemelteti, ők csak a szerelőcsarnokot adják bérbe az amerikai márkának, a javítást a villanyautó gyártó saját szakemberei végzik. Ez az ún. service-in-service modell a legalsó lépcső a Tesla kínálatában, és a cél, hogy saját service center, azaz különálló márkaszerviz legyen a városban. Jelenleg egyszerre 3-4 autón tudnak dolgozni, de úgy tudjuk, később elindul hazánkban is a cég Ranger szolgáltatása, amikor a szerelő házhoz jön, és amit lehet azt a lakásunk, vagy munkahelyünk parkolójában megjavít, amíg mi mással vagyunk elfoglalva.A szerviz nyitásával megszűnik az a szerencsétlen állapot, hogy osztrák szervizekbe kell a meghibásodott, vagy balesetes autókat kijuttatni, ami nem csak a tulajdonosoknak könnyebbség, de remélhetőleg jótékony hatással lesz a Casco díjakra is.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szervizről nem készíthettünk fotókat, de a bérelt állások valahol a szürke garázskapu mögött találhatóak.

A Budapest, III. kerület, Zay u. 24 szám alatt található telephelyre a Teslások a telefonos applikáció segítségével tudnak időpontot foglalni – erről korábban Tesla Mastertől kaptunk egy képernyőfotót. A foglalási időpontok már decembernél járnak, de a pletykák szerint előfordulhat olyan is, hogy a megadott határidőnél hamarabb tudják fogadni a bejelentkezett ügyfelet.

Forrás: Bérczi Balázs / TeslaMaster
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.