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
auto
2024. 03. 29. péntek

Óriási érdeklődés mellett zajlott a balatonfüredi villanyautós találkozó

események

Balatonfüreden találkoztak múlt szombaton a villanyautósok és az elektromobilitás iránt érdeklődők a IV. Balatoni Villanyautós Találkozón. A rendezvény rengeteg érdeklődőt vonzott, a regisztrált elektromos autók száma 143 volt, néhányan azonban előzetes regisztráció nélkül érkeztek, így 150-nél is több villanyautó parkolt le a rendezvény területére. A látogatók nem csak autóval, de gyalog és kerékpárral is érkeztek, a bejáratnál őrködő személyzet statisztikái szerint 1000-nél is többen fordultak meg az eseményen.

This slideshow requires JavaScript.

Az érdeklődők több mint egy tucat különböző típust vihettek el tesztvezetésre a kitelepült kereskedések kínálatából, összesen több mint 200 tesztvezetésre került sor. Minden autóra hatalmas volt az érdeklődés, a legnagyobb szenzáció talán a Tesla Model Y volt, amit nem volt könnyű elkapni a rendezvényen, hiszen folyamatosan úton volt a tesztelőkkel. A személyautók mellett elektromos kerékpárokat és robogókat is megtekinthettünk és kipróbálhattunk.

A Paksi Atomerőmű vitorlás sportklubjának segítségével hatvannál is többen mehettek ki vitorlással a Balatonra, a szervezők pedig stílusosan Balaton szelettel kedveskedtek a gyerekeknek és édesszájú felnőtteknek. A rendezői sátor áramellátásáról szigetüzemű napelemes rendszer gondoskodott, Szita Bálint villanyautós társunknak köszönhetően, így a kávégép is teljes mértékben környezetbarát módon működhetett, a kávét komposztálható papírpohárban kapták a résztvevők.

A baráti beszélgetések mellett szakmai előadásokra is jutott idő, így például a veszprémi tűzoltóság parancsnoka, Nádai Tamás alezredes, az elektromos autók biztonságos üzemeltetéséről, a témát érintő érdekességekről, tapasztalatokról tartott előadást és válaszolt az érdeklődők kérdéseire.

A napot elektromos autós felvonulás zárta, a Balatonfüred – Aszófő – Pécsely – Balatonszőlős – Balatonfüred útvonalon, Pécselyen a falunapot is meglátogatta a halkan suhanó konvoj.

 

A szervezők, Jósa Tamás és Haide Bence ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek a részvételt, és külön kiemelték, hogy takarításra nem volt szükség, egyáltalán nem hagyott hátra maga után szemetet a közönség, ezúton is bebizonyosodott tehát, hogy a villanyautózás és a környezetvédelem kéz a kézben jár.

Aki lemaradt a balatonfüredi találkozóról, de szeretne egy hasonló eseményen tapasztalt villanyautósokkal beszélgetni, szeptember 25-én Keszthelyen, október 16-án pedig Miskolctapolcán lesz erre lehetősége.

Villanyautós találkozó lesz Keszthelyen – 2021. 09. 25.

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.