Szombaton Keszthelyen találkoznak a villanyautósok

Múlt szombaton Balatonfüreden, ezen a héten, azaz szeptember 25-én pedig Keszthelyen tartanak országos villanyautós baráti találkozót. A Szabó András szervezésében megrendezésre kerülő keszthelyi találkozó után az október 16-án Miskolctapolcán zajló őszi villanyautós programsorozat zárja majd a sort.

Ezen a hétvégén a villanyautósok 10 órától Balatonszentgyörgyön gyülekeznek a Gulya csárda parkolójában, ahonnan 11 óra körül indulunk tovább Keszthelyre, lehetőség szerint autómárka és szín szerint felsorakozva.

11:30-tól hajthatunk be a Festetics Kastély udvarába, ahol tárlatvezetésre is lehetőség lesz (előzetes regisztráció szükséges), a kastély mellett a vadászati-, kocsi-,  és a vasúttörténeti múzeum is meglátogatható.

 

Aki ezt a programpontot kihagyná, egyenesen mehet a Balaton parton lévő parkolóba, ahol délután a Kastély látogatói is csatlakoznak a csapathoz (a kastély udvarát 14:00-ig kell elhagynunk).

A Balaton-parti helyszínre akár már 10 órától érkezhetnek az érdeklődők, ahol a baráti beszélgetéseken és a rutinos villanyautósoktól tapasztalatgyűjtésen kívül a kitelepült márkakereskedők kínálatának megtekintésére is lehetőség lesz.

Fotók: Komlósi Dániel

A villanyautós találkozó társrendezvénye a keszthelyi Goldmark Károly művelődési központ szervezésében az Őszi Balatoni Évadnyitó, az alábbi programokkal, illetve a partra kitelepülő gasztronómiai szolgáltatókkal, borházakkal várja az érdeklődőket.

Szeptember 25. (szombat)

14.00-17.00: VARÁZSHANGOK JÁTSZÓHÁZ
15.00: VARÁZSÓRA – interaktív kísérletek kicsiknek és nagyoknak
17.00: TORRES DANI DUÓ
18.00: BENKÓ DIXIELAND BAND
20.30: UTCABÁL – a Fair Group Zenekarral

Szeptember 26. (vasárnap)

14.00-17.00: VARÁZSHANGOK JÁTSZÓHÁZ
14.00: ZABSZALMA EGYÜTTES – gyermekkoncert
16.00: TEAM GUSTO CUBANO – latin zenei utcabál
18.00: RAKONCZAI PIANO BÁR
20.00: VAGABOND TRIÓ ÉS BARÁTAI

Ha valaki szeretné a teljes hétvégét Keszthelyen tölteni, az Abbázia Club Hotel a találkozó résztvevőinek, a rendezvényre érkezőknek kedvezményes szálláslehetőséget biztosít.

Aki eddig még nem tette meg, mindenképp regisztráljon az ev.keszthely@gmail.com email címen, mivel a kastély udvara és a Balaton parti terület egyaránt behajtási engedély köteles, az engedélyeket e-mailben kapják meg a résztvevők a szervezőtől. A regisztrációs levélben az alábbi adatokat kell megadni, melyek egy része a rendezők munkáját segíti:

 • név,
 • város (honnan érkezel),
 • rendszám,
 • márka, típus, évjárat
 • esetleg akkumulátor kapacitás, szín, valamint
 • elérhetőségek (telefonszám, e-mail cím),
 • létszám (felnőtt/gyerek),
 • várható érkezési és távozási idő

A behajtási engedélyt (a rendszám és telefonszám feltüntetésével) az autó szélvédője alatt kell elhelyezni, ennek hiányában bírságot kaphatnak az autósok. A kastély udvarán és a parti területen a gyalogosokra különösen ügyelve szabad közlekedni, maximum 5 km/h sebességgel.

A rendezvényre tekintettel a parkolás Keszthelyen szeptember 22. és 26. között zöld rendszámos autókkal ingyenes, egyéb időszakban csak a töltés idejére nem kell parkolójegyet váltani a városban.

A találkozóra utazást ingyenes töltéssel támogatja a Peugeot Máté a balatonboglári kereskedésénél, a töltő a 2021.09.24.-09.27. közötti időszakban 0-24 órában elérhető.

A Nova Futura Zrt. szintén ingyenes töltéssel támogatja a rendezvényre érkezőket, a szolgáltató töltőin az ingyenes töltéshez az e-mailben kapott telefonszámot kell felhívni és a kódot bemondani.

A szervezők megkérnek mindenkit, hogy tudatos villanyautós módján:

 • óvjuk a környezetet, ne szemeteljünk
 • körültekintően közlekedjünk (KRESZ szabályok betartása)
 • érték, és vagyon megóvás (vigyázzunk értékeinkre, és máséra is, zárjuk az autónkat!)
 • segítsük egymást.

A villanyautós találkozón a részvétel ingyenes, a kastély, illetve a területen lévő egyéb kiállítások látogatáséért, valamint egyéb szolgáltatások igénybe vételéért (pl. óriáskerék) fizetni kell.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.