Mégis tovább perli a Nikola a Teslát

Mint arról pár hete beszámoltunk, úgy tűnt, az illetékes amerikai bíróság megelégelte a Nikola időhúzását abban a Tesla ellen indított perben, amelyben a rivális kamionjának dizájnját kifogásolta. Szerintük a terveket a kaliforniai autógyártó a Nikola One-ról másolta, ezért 2 milliárd dollár kártérítést kér.

A bíróság október 6-ig adott utolsó határidőt a Nikolának, hogy elmagyarázza, mégis pontosan miben látja védjegye bitorlását, illetve, amennyiben ennek a vállalat nem tenne eleget, kilátásba helyezte az eljárás beszüntetését.

Rossz szülő

Azt mondják, a gyermeknevelésben következetesnek kell lenni. A bíróág most mégis arra a szülőre emlékeztet, aki háromig számol a gyereknek, majd amikor az még ezután sem reagál, azt mondja: 4.

A The Verge amerikai techlapnak sikerült megtudnia, mik a legfrissebb fejlemények az ügyben, és enyhén szólva is salamoni döntés született. A beszámoló szerint a hidrogénkamionos vállalat ugyan nem tett eleget a bírói utasításnak, és továbbra sem jelölt meg időpontot a műszaki érvek felsorakoztatására, de tájékoztatta a bíróságot, hogy miért késlekedik. Ennek részleteit nem tudták meg, de a bíró úgy nyilatkozott, hogy bár adminisztratívan valóban lezárta az ügyet, továbbra sem szüntette azt be teljesen.

A Nikola késlekedésének megnevezett okai nem voltak túl meggyőzek, de egyelőre nem zártam le az ügyet. Azonban ez változhat, amennyiben a cég nem lép előre az ügy gyors és hatékony tárgyalása ügyében.

– tette hozzá a bíró.

Nem tudni, ez pontosan mit jelent, meddig hajlandó várni még a bíróság, de a vállalat részvényeseinek jó hír, hogy a hír hatására 6%-ot emelkedett az árfolyam. Hogy a 2 milliárdos összeget el tudjuk helyezni, érdemes tudni, hogy a Nikola teljes 2020-as bevétele 95 ezer dollár volt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.