Visszatér a Volkswagen e-UP

A Volkswagen újra elérhetővé teszi sikeres elektromos kisautóját, az e-UP modellt, írja a német média a Volkswagen kereskedőkkel folytatott belső kommunikációjára hivatkozva. A pletykák szerint az első kereskedők már listán gyűjtik az érdeklődőket – számolt be róla az Automobilwoche.

A Nextmove elektromosautó-kölcsönző információja szerint az e-Up Style Plus felszereltségi szintje 26.500 euró (9,4 millió Ft) listaáron kerül a kereskedésekbe, melyet a német állami támogatás kb. 17.000 euróra (6 millió Ft) csökkent. A Twitteren közzétett „titkos információk” szerint, aki vásárolni szeretne, nem árt, ha igyekszik.

 

A Volkswagen még 2020-ban állította le az e-Up megrendelési lehetőségét, arra reagálva, hogy az állami támogatásnak köszönhetően robbanásszerűen megugrott a modell iránti kereslet, így a várakozási idő 16 hónapra nőtt, azaz 2022-ig lekötötték a gyártási kapacitást. A megrendelés újbóli megnyitása mögött talán az áll, hogy sikerült kielégíteni a várólistán lévő vásárlókat, de olyan vélemények is felröppentek, hogy a megrendelési lehetőség szüneteltetése mögötti ok az lehetett, hogy a német támogatási rendszerben a 3000 eurós kedvezményt a gyártónak kell állni, ezzel pedig már nem igazán lehetett jövedelmező a jármű értékesítése.

Mivel a Volkswagen következő elektromos kisautójának, az ID.2 piaci bevezetése csak 2025-re várható, addig is szükség van egy kisautóra, ha nem szeretnék, hogy a Dacia Spring elégítse ki a piaci igényeket. Ezt alátámasztja az is, hogy amíg nyitva volt a megrendelési lehetőség, Magyarországon is nagyon népszerű volt a kisautó.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.