Főoldal » elektromosautó-töltés » Népszerűek a villanyautók Bécsben

Népszerűek a villanyautók Bécsben

Egy év alatt több mint duplájára nőtt az elektromos töltések száma a bécsi töltőállomásokon az osztrák főváros energiaszolgáltatója, a Wien Energie beszámolója szerint. A megnövekedő igényekre a vállalat a kapacitások bővítésével reagál: további 200 nyilvános töltőállomást és két gyorstöltőparkot adnak át 2022-ben. A gyorstöltőparkokban 10-10 db egyenként 150 kW teljesítményű töltőoszlopot telepítenek.

2021-ben már 310 ezerre emelkedett az autó-töltések száma Bécs utcáin a 2020-as közel 130 ezres töltésszámról. A napi átlagos töltésszámot tekintve még nagyobb a növekedés. 2020 decemberében még csak naponta 312 alkalommal csatlakoztatták autóikat a töltőállomásokhoz az autósok, addig 2021. végére ez a szám csaknem megnégyszereződött. A töltőállomások kihasználtsága hétköznapokon negyven százalékkal magasabb, mint hétvégén.

A villanyautók népszerűségének növekedése szükséges is, és egyben jól illeszkedik Bécs klímavédelmi menetrendjébe, amely szerint 2040-re szeretnék teljesen eltüntetni a dízel- és benzinüzemű autókat az osztrák főváros utcáiról.

Címlapkép: Wien Energie

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.