Főoldal » elektromos kerékpár » Elektromos bringákat kapnak a postások

Elektromos bringákat kapnak a postások

A Magyar Posta Zrt. legfrissebb közleménye szerint az év végéig legalább 1200 elektromos rásegítésű kerékpárt kapnak a postások és 2023-ban további 500 jármű beszerzésére kerülhet sor – számolt be róla ma az MTI. A társaság egy mintegy ötezer darabos járműflottával rendelkezik, amelyek együttesen egy év alatt több mint 88 millió kilométert tesznek meg. Jelenleg több mint 4400 kézbesítő közlekedik kerékpárral, és már mintegy 500-an használnak elektromos meghajtású biciklit. Az új, mintegy egymilliárd forint értékű beszerzéssel 2023 elejére megnégyszerezi elektromos kerékpárjainak számát kézbesítői számára a Magyar Posta.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok előnye, hogy megkönnyítik használóik számára a hajtást, így az új kerékpárokat azokban a járásokban fogják használni, ahol az útvonalak jellemzően hosszabbak, vagy emelkedőkkel tarkítottak, valamint a küldemények száma megköveteli a könnyítést. Az első 300 kerékpár március végéig megérkezik, az érintett posták munkatársai azonnal használatba vehetik azokat.

A Posta hozzáteszi, hogy 2021-ben megújította a segédmotor-flottájának egy részét, valamint tervezi háromkerekű elektromos segédmotorok tömeges üzembe állítását is.

Címlapkép forrása: Facebook/Magyar Posta

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.