Magyarországon is elindult a Kia töltési szolgáltatása

Magyarországon is elindult a KiaCharge szolgáltatás, amellyel a dél-koreai autógyártó ügyfelei egyetlen kártyán és egy alkalmazáson keresztül férhetnek hozzá egy mintegy 340.000 töltési pontból álló európai hálózathoz, és élvezhetik az egyszerűsített fizetési megoldást. A Digital Charging Solutions-szel együttműködve a Kia AC és DC töltőpontokhoz egyaránt kínál hozzáférést a tisztán elektromos és plug-in hibrid járművel közlekedő vásárlóinak, az egyéni töltési preferenciáikhoz igazított tarifákkal.

A KiaCharge regisztrációjával a felhasználók egyetlen platformon keresztül hozzáférhetnek az összes főbb szolgáltató töltési pontjaihoz. Ez azt jelenti, hogy az eRoamingnak köszönhetően az ügyfelek Európa-szerte feltölthetik járműveiket anélkül, hogy további szerződéseket kellene kötniük más szolgáltatókkal, hiszen a fizetés egyetlen havi számlával, helyi pénznemben történik.

A KiaCharge applikációban ellenőrizhető a töltőpontok foglaltsága, teljesítménye, az elérhető csatlakozók száma és az árazás, a töltés pedig az erre alkalmas töltőoszlopokon egy bankkártya méretű RFID kártyával is elindítható.

Magyarországon két töltési tarifacsomag érhető el, melyeket két opcionális Ionity Ultratöltő tarifacsomaggal lehet kiegészíteni. A Kia Charge Easy azoknak ideális, akik rendszerint rövid távokat autóznak, és általában otthon töltik az autót. Ehhez a csomaghoz nem tartozik havi előfizetési díj, de egy egyszeri 1000 forintos aktiválási díj kifizetése után vehetjük csak igénybe, a töltési díjakat pedig a töltőpontot üzemeltető szolgáltató határozza meg, ezen felül pedig a Kia töltésenként felszámol egy 170 forintos munkamenetdíjat. Az Ionity hálózatán 280 Ft/kWh a töltés díja.

A Kia Charge Advanced csomag havidíja 2500 forint, itt belföldön az AC töltés esetében egységesen 135 Ft/kWh a töltés díja, DC csatlakozón 120 Ft/perc, az Ionity hálózaton pedig 280 forintot kell fizetni kilowattóránként. A vállalat szerint ez azoknak remek választás, akik sokat autóznak hosszú távokon és gyakorta használnak nyilvános töltőpontokat. Mindkét tarifacsomag esetében 100% zöldenergiával tölthetnek az Kia-tulajdonosok.

Mindkét alapcsomaghoz opcionális kiegészítő Ionity tarifacsomagot lehet választani. Az Ionity Access csomag alapdíja 1670 Ft havonta, a töltés díja pedig 185 Ft/kWh. Az Ionity Power csomag alapdíja 4585 Ft havonta, de a töltés díja csupán 105 Ft/kWh.

A Kia EV6 modell új vásárlói számára a gyártó 12 hónapra díjmentesen biztosítja az Ionity Power kiegészítő csomagot, amennyiben KiaCharge Easy vagy Advanced csomagra regisztrálnak.

Bővebb információ a www.kiacharge.com oldalon található.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.