Főoldal » elektromos autó » Itt a Ford új kisteherautója

Itt a Ford új kisteherautója

Ma egy újabb tisztán elektromos meghajtású modell csatlakozott a Ford haszongépjármű-portfóliójához: bemutatkozott az E-Transit Custom, a már Európában is elérhető E-Transit teherautó kistestvére. Ez egyike annak a négy haszongépjárműnek, amelyet 2024-ig piacra dob a Ford Pro.

A Transit Custom zéró károsanyag-kibocsátású utódjának érkezését egy teljes dizájnfrissítés kísérte, és a Ford által közzétett sajtóanyag azt is felfedi, hogy az autót az alapoktól kezdve újratervezték, és egy teljesen elektromos architektúrára helyezték annak érdekében, hogy zökkenőmentesen illeszkedjen a Ford Pro termelékenységnövelő, értéknövelő megoldásainak ökoszisztémájába. Az E-Transit Customot a Ford Pro szoftver-, valamint töltési, szerviz- és finanszírozási megoldások fogják támogatni egyetlen átfogó platformon keresztül, amelyek segítenek növelni az üzemidőt és csökkenteni a működési költségeket.

Részletes műszaki tulajdonságokat majd csak szeptemberben fog közzétenni a gyártó, de előzetesen annyi ismert, hogy nagyjából 380 kilométeres WLTP-szerinti hatótávolságra számíthatunk. A Ford elmondása szerint az E-Transit Custom modellt arra tervezték, hogy új mércét állítson fel az egytonnás teherautók szegmensében Európában, és segítse a régió vállalkozásait abban, hogy könnyedén áttérjenek az elektromos járművekre.

A sorozatgyártás 2023 második felében kezdődik Törökországban, a Ford Otosan létesítményben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.