Főoldal » elektromosautó-töltés » Töltőgyártó lett az LG

Töltőgyártó lett az LG

Az akkugyártásról is ismert koreai elektronikai óriásnak egyre fontosabb lesz a villanyautókhoz kapcsolódó portfólió.

Bevásároltak

Az LG ezer szállal kapcsolódik a villanyautózáshoz. A vállalat szállította a Chevrolet Bolt akkupakkját, celláit, infotainment rendszerét, az LG Chem pedig az egyik legismertebb akkucella gyártó a világon, megannyi nagy autógyártó partnerrel az ügyfélkörében.

A vállalat most úgy döntött, hogy beszáll az elektromos autók töltőinek gyártásába is, azonban nem akartak nulláról indulni, így inkább felvásároltak egy ezzel foglalkozó céget. A választás a szintén dél-koreai AppleMango nevű vállalatra esett, amely állítólag az elemeknek különösen ellenálló, nagy képernyőkkel rendelkező oszlopairól ismert.

A The Korean Economic Daily szerint az LG már azóta keresi az újabb növekedési üzletágakat, amióta kiszállt a mobiltelefonok piacából, és az egyik ilyen a villanyautók töltőinek gyártása lehet. A cég ezért az elmúlt vasárnapon arról számolt be, hogy 60%-os részesedést vásárolt az AppleMangoban, míg a maradék 40%-ot annak a GS Groupnak a két leányvállalata vette meg, amely 2005-ig az LG része volt. A felvásárlás után a gyártó az LG Electronics leányvállalata lesz. A lap szerint az üzlet értéke 7,8 millió dollárra becsülhető.

Az AppleMango egyébként nem csak villámtöltőket, de otthoni falitöltőket is készít.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.