Főoldal » elektromos autó » Idén is villanyautó kíséri a Tour de France mezőnyét

Idén is villanyautó kíséri a Tour de France mezőnyét

Idén is a Škoda Auto lesz a Tour de France hivatalos fő- és járműpartnere, ami azt jelenti, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is feltűnik majd a pirosra festett ENYAQ iV elektromos divatterepjáró a bringások előtt. A cseh autógyártó 2004 óta, immár 19. alkalommal fogja biztosítani a szolgálati járműveket a szervezők számára.

A Tour de France mezőnye július 1-jén indul útnak Koppenhágából, majd 21 szakaszon keresztül összesen 3300 kilométert leküzdve július 24-én érkeznek meg Párizsba. A Škoda 250 járművet biztosít a sportesemény támogatására, az ENYAQ iV villanyautó mellett plug-in hibrid Superb iV is kíséri majd a kerékpárosokat. A Škoda ENYAQ iV-t 21 szakaszból 16-on használja majd parancsnoki járműként Christian Prudhomme túraigazgató.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.