Vége az ingyenes Lidl töltésnek Csehországban és Szlovákiában

Rövidesen megszűnik az ingyenes töltési lehetőség a Lidl töltőinél Csehországban és Szlovákiában – írja a mojelektromobil.sk.

Szlovákiában a Lidl kommunikációs vezetője hivatalosan is megerősítette, hogy augusztus 15-től tervezik bevezetni a fizetős rendszert. A töltési díj egyelőre nem ismert, csupán annyit közöltek, hogy AC és DC töltés esetén eltérő árazást terveznek.

Csehország esetében egyelőre nincs hivatalos dátum a fizetős rendszer bevezetésére, de az e-flotila.cz oldal azt írja, hogy még augusztusban megszűnik az ingyenesség.  Tomáš Myler, a Lidl sajtószóvivője elmondta, hogy 2017 augusztusában helyezték üzemben az első töltőpontot az országban, Prágában, melyet azóta több mint 40 helyszín követett. Az elmúlt időszakban tapasztalt energiaár-emelkedés hatására a töltőik kihasználtsága egyre növekedett. Az utóbbi időben rendszeresen előfordult, hogy vásárlás nélkül vették igénybe a villanyautósok a töltőoszlopokat, aki pedig valóban a Lidl-ben vásárolt, nem tudott tölteni, mivel a töltők folyamatosan foglaltak voltak.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a jövőben a Lidl Plus alkalmazásba tervezik integrálni az elektromosautó-töltési funkciót, és a várható árakról is tájékoztatott. Csehországban az AC töltés díja 5,9 CZK/kWh (kb 95 Ft) lesz, míg a DC töltésért 6,9 koronát (kb. 110 Ft) kell majd fizetni, de a szóvivő hozzátette, hogy az energiaárak változását követve a töltési díjak is változhatnak a jövőben. Mivel a töltés indításához le kell olvasni az oszlopon elhelyezett QR kódot egy mobiltelefonos alkalmazással, az autósok mindig előre tudják majd az aktuális töltési díjat.

A Lidl cseh honlapján egyelőre nem szerepelnek a fenti árak, az viszont igen, hogy a töltés indításakor 2000 koronát zárolnak az ügyfél bankkártyáján.

Címlapkép: mojelektromobil.sk

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.