Újabb McDonald’s parkolóba került villámtöltő

A gyorséttermek ideális helyszínt jelentenek a gyorstöltők telepítésére, hiszen egy 20-30 perces ebéd alatt az autóba is jelentős energiamennyiséget lehet betölteni. További remek hír, hogy végre egy cég nem Budapesten fejleszti tovább a már évek óta jónak tekinthető elektromosautó-töltőhálózatot, inkább olyan vidéki városokba kerülnek első töltőoszlopaik, ahol még ritkásabb a hálózat.

Májusban Kisvárdán az első, a napokban, azaz augusztusban Ózdon a második magyarországi McDonald’s étteremnél elhelyezett elektromosautó-töltőpontot kapcsolták be. Az 50 kW-os Tritium oszlop üzemeltetője a Mobiliti. Az oszlopon CHAdeMO és CCS kar egyaránt megtalálható, AC töltésre azonban ezen a helyszínen nincs lehetőség.

Ózdon ez az első DC töltő, de a vidéki töltőhálózat fejlődését jól példázza, hogy a legközelebbi 50 kW-os DC töltő csupán 20 kilométerre, Szilvásváradon található.


A töltőoszlopok már állnak néhány további McDonald’s étterem parkolójában is, így a közeljövőben várható Pápán, Zalaegerszegen és az M7 autópálya pihenőjében Velence térségében egy-egy töltő bekapcsolása.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.