auto
2024. 02. 24. szombat

ecoMobility napot rendez a Magyar Autóklub – 2022.10.01.

események

Színvonalas előadásokkal és izgalmas programokkal várják az ecoMobility Day elnevezésű rendezvény érdeklődőit a Magyar Autoklub Budapesten (1043, Berda József u. 15) október elsején 9 órától.

fotó: Magyar Autóklub

A programok között találhatók szakértői előadások a fenntartható közlekedési megoldásokról, elektromobilitás, mikromobilitás és megosztáson alapuló közlekedési módokról, kerekasztal-beszélgetés a fenntartható mobilitásról, vezetéstechnikai bemutató, Tesla élményvezetés, Sárga Angyal kiállítás tradíció és innováció címmel a Steyr Puchtól az elektromos segélyesig, illetve elektromos autós- és motoros találkozó.

fotó: Magyar Autóklub

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az esemény védnöke: Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Az eseményen ott lesz a Jövő Mobilitása Szövetség, a SZEnergy Team, akik elsöprő fölénnyel nyerték meg a 2022-es Shell Eco-marathont, az ORFK-OBB Országos Balesetmegelőzési Bizottsága illetve a CleenUp környezetkímélő mobil autómosás.

fotó: Magyar Autóklub

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.