Főoldal » elektromosautó-töltés » Bővült is meg nem is az Ionity Magyarországon

Bővült is meg nem is az Ionity Magyarországon

Ahogy arról mi is beszámoltunk az Ionity megduplázta az egyik legforgalmasabb töltőszigetén lévő kapacitását azzal, hogy augusztusban két új oszlopot is telepített Szigetszentmiklóson az M0-ás melletti töltőszigetén.

A töltőállomások pár hete már a helyükön állnak, valószínűleg a beüzemelésre és a tesztelésre várva.

Mindenesetre az ígért nap reggelén hét óra körül még nem működtek az oszlopok. Sőt! Azóta minden nap kilátogattunk a töltőszigetre és a mai napon, öt nappal az eredetileg tervezetthez képest is csak annyit mondhatunk, hogy bővült is a kapacitás meg nem is.

Késve és csak félgőzzel…

Az új oszlopok egyenként 350 kW-tal képesek tölteni. Érdekesség, hogy a most telepített két új töltő kapta az 1-es és 2-es sorszámot, míg a két régi oszlop a 3-as és 4-es jelölést. Sajnos a mai napon – szeptember 14-én – még csak az 1-es oszlopot élesítették. A 2-es számú töltő nem működik, be sincs kapcsolva és a szeptember 9-i indulást hirdető papír még mindig ott ékeskedik a kijelző felett. Az Ionity applikációja is ugyanazt erősítette meg a délutáni órákban.

Jelenleg a négy oszlopból tehát csak három használható, azonban ez is 50%-os bővülést jelent. Nem lehetünk ugyan maradéktalanul boldogok, mégis örülhetünk, mert ennek a töltőszigetnek a forgalma folyamatosan növekszik, egyetlen plusz oszlop is csökkentheti a torlódások kialakulásának valószínűségét. Bízunk benne, hogy napokon belül a kettes számot viselő 4. oszlopot is aktiválják a szakemberek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.