Az elektromos motor az új villanyautó?

A hétvégén családi programokkal tűzdelt elektromobilitás napot tartott a Sur-Ron és a Silence motorok hazai forgalmazója az Elektrobiker.

A hűvös idő ellenére már nyitáskor kígyózó sor várta a bejutást. Szerencsére később kisütött a nap, így egy igazi kellemes családi nap kerekedett az eseményből. Míg a felnőttek a közúti tesztvezetésen győződtek meg az e-motorok erejéről, addig a legkisebbek az e-motoroztatáson, a kézműves sarokban és az ugrálóvárban élhettek meg izgalmakat.

Az egész napot a rendezvényen töltötte az elektromos autós influenszer, Handrás, aki egy interaktív workshop keretében beszélt a közönségnek az e-mobilitás jövőjéről. A Rétság Rider’s Team tagjai két alkalommal is e-motoros stunt bemutatót tartottak a közönség legnagyobb örömére.

Interaktív kiállítás keretében Gugolya András szakértő bemutatta, hogyan fest és miként működik egy elektromos motor vezérműve. A motorok mellett az elektromos autók is megjelentek a Pappas Autó a teljes e-Mercedes flottájával.

A fenntarthatóság jegyében érkezett a CompoCity csapata. Aki megéhezett, a Napfényes Étterem és Cukrászda vegán fogásaival csillapíthatta éhségét.

A nap sztárvendégének, a Solar Butterfly-nak mindenki csodájára járt, megálmodója, Louis Palmer és csapata, közvetlenségével és kedvességével kápráztatta el a közönséget.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.