Főoldal » elektromos autó » Megmutatta új villanyautóját a Honda

Megmutatta új villanyautóját a Honda

Lehullott a lepel a Honda és a General Motors legelső közös elektromos autójáról, a Prologue névre keresztelt sportterepjáróról, amely egyben a japán autógyártó legelső villanyautója lesz az Amerikai Egyesült Államokban, miután a kicsi Honda e nem elérhető a tengerentúlon. A modell 2024-ben lép piacra a GM Ultium padlólemezével és akkumulátorrendszerével.

A Honda közleményében azt írja, hogy a Los Angeles-i dizájnstúdiójának alkalmazottai egy fiatalos, üdítő látvány megteremtésére törekedtek, és még a Honda e vagányságából is merítettek ihletet, például a jármű orr-részének megtervezéséhez. A Prologue 4876 mm hosszú, 1989 mm széles, 1643 mm magas, tengelytávolsága pedig 3094 mm, így összességében nagyjából 203 mm-rel hosszabb és 127 mm-rel szélesebb, mint az új Honda CR-V. Az utastérben egy 11 colos digitális kijelző és egy 11,3 colos infotainment képernyő várja majd a vásárlókat.

Bővebb információkat a következő hónapokra ígér a Honda. Ami a későbbi terveket illeti, globálisan összesen 30 új villanyautó bevezetésére készül a vállalat 2030-ig, évi 2 milliós eladással. A General Motorsszal való együttműködés nem merül ki a Prologue-gal, 2027-től újabb, megfizethetőnek beharangozott közös elektromos autókat fognak piacra dobni Észak-Amerikában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.