Főoldal » elektromos autó » Rendelhető Európában a Jeep Avenger

Rendelhető Európában a Jeep Avenger

Több európai országban is rendelhetővé vált a Jeep Avenger legelső, limitált számban gyártott különleges 1st Edition változata. Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, és Belgiumban akár online is meg lehet vásárolni a járművet, Luxemburgban, Hollandiában, Ausztriában, Portugáliában, és Lengyelországban viszont egyelőre csupán a kereskedésekben lehet leadni a rendelést a Stellantis autógyártó csoporthoz tartozó amerikai márka legelső villanyautójára. Magyarország egyelőre nincs a listában, de várhatóan hamarosan nálunk is elérhető lesz a kompakt városi terepjáró.

A 115 kW teljesítménnyel és 260 Nm nyomatékkal felvértezett Avenger akkumulátorának kapacitása 54 kWh, amely a WLTP szerint 400 kilométer hatótávolságot jelent. Az egyedi dizájnelemekkel ellátott 1st Edition vételára 39.500 euró.

A Jeep közleményében sikeresnek nevezi az Avenger előértékesítési fázisát, október közepe óta ugyanis több mint 10.000 foglalás érkezett az autóra. Azok a vásárlók, akik meg is rendelik a villanyautó első kiadását, 2023 második negyedévétől vehetik át a járművet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.