Lefotózták a következő generációs Model 3-at?

Na erre nem kellett sokat várni. Alig, hogy befutottak az első hírek arról, hogy 6-9 hónapon belül egy jelentős frissítésen eshet át a Tesla Model 3, már képek is érkeztek.

Két forrásból, két külön helyszínről is.

Vagy csak nagyon fázik

Manapság nem túl egyszerű az autógyártók dolga ha új fejlesztéseiket akarják titokban tartani. Egy ideig persze lehet a műszaki tartalmat egy létező típus köntöse alatt tesztelni, így senki nem veszi észre a turpisságot, de előbb-utóbb eljön az a pont amikor az újdonságot saját, gyártásba kerülő végleges verziójában, a való világban is meg kell járatni sok ezer kilométeren át.

Egy Twitter fiók most egy elől-hátul paplanokkal álcázott Model 3-at kapott lencsevégre egy parkolóházban. Persze létezik számos alternatív magyarázat is, hiszen ez lehet egy megrendezett kamu-felvétel, egy törött autó, vagy csak egy fázós Tesla is, de ha tényleg a Highland egyik tesztpéldányát filmezték le, az arra engedne következtetni, hogy lesz annyi eltérés a régi és az új változat megjelenése között, ami miatt érdemes takargatni az új karosszériaelemeket, lámpákat.

És nem ez az egyetlen érdekes felvétel ami a hétvégén napvilágot látott. A sanghaji gyárat évek óta drónvideózó Wu Wa is fotózott egy álcázott Teslát. Abban azonban nem vagyunk biztosak, hogy ez egy Model 3, kicsit ugyanis zömökebbnek, crossoveresebbnek néz ki annál, és az üvegtető és a hátsó szélvédő találkozása sem folyamatos, tehát ötajtós autóról beszélünk. A képet egy másik ismert Teslás forrás fiókjából kölcsönöztük, Wu Wa Twitterén ez ugyanis (már?) nem található meg.

A fenti fotók számos spekulációnak és elméletnek adnak táptalajt, de ezeket olvasóinkra bízzuk. Amíg nem jelenik meg a felújított változat, nyugodtan szabadjára lehet engedni a fantáziát – csak aztán senki ne csalódjon túl nagyot, ha a valóság alulmúlja a képzeletet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.