Főoldal » elektromosautó-töltés » Hét új Ionity töltőállomás épülhet Magyarországon

Hét új Ionity töltőállomás épülhet Magyarországon

Az Európai Unió 188,8 millió eurót biztosít az európai TEN-T úthálózat mentén elektromos töltőállomások és hidrogén-töltőállomások telepítésére személyautók, teherautók és buszok számára, valamint repülőterek földi kiszolgálási szolgáltatásainak villamosítására.

A transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) mentén összesen 2015 új töltőpont létesülhet könnyű tehergépkocsik számára, 128 töltőpont épülhet nehéz tehergépjárműveknek, valamint támogatják 63 új hidrogén üzemanyagtöltő állomás megvalósítását. A fejlesztés az EU 23 tagállamát érinti és összesen huszonhat projektet választottak ki megvalósításra.

A transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T)

A támogatásra kiválasztott projektek egyike az Expand-E Hungary, amelyben az Ionity GmBH vezetésével összesen 42 darab, egyenként 350 kW maximális teljesítményre képes töltőpontot telepítenének könnyű tehergépjárművek számára 7 magyarországi helyszínen a TEN-T úthálózat mentén. A projektet 1.470.000 euróval támogatná az Európai Unió.

Az EU tagállamai április 13-án hagyják majd jóvá a kiválasztott projekteket, majd a következő hetekben a Bizottság elfogadja a hivatalos finanszírozási határozatokat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.