Főoldal » elektromosautó-töltés » Magyarországon is töltőtelepítésbe kezd az OMV

Magyarországon is töltőtelepítésbe kezd az OMV

Az új Ionity töltőállomások kapcsán már beszámoltunk az Európai Unió alternatív üzemanyagtöltőállomások telepítését támogató programjának aktuális, harmadik fordulójáról. A CEF-T-2021-AFIF harmadik körében nem csak az Ionity telepíthet nagyteljesítményű villanyautótöltőket hazánkban, hanem az OMV is.

A román OMV Petrom Marketing S.R.L. számára több mint 15 millió eurót ítéltek meg, amelyből Magyarországon, Romániában és Szlovákiában telepíthetnek 150 kW teljesítményű töltőket könnyű tehergépjárművek számára.

A projekt összesen 408 töltőpont telepítését tartalmazza 98 helyszínen a TEN-T úthálózat mentén. A töltőállomások számára minimálisan 600 kVA elektromos tápellátást is biztosítani kell, amely arra utal, hogy minden helyszínen várható legalább 4 db töltőoszlop.

Az ütemterv szerint az EU tagállamai április 13-án fogják jóváhagyni a kiválasztott projekteket, azt követően pedig a Bizottság is elfogadja a hivatalos finanszírozási határozatokat.

Ugyanebben a programban hét új Ionity töltőállomás is épülhet Magyarországon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.