Főoldal » elektromos autó » Rendelhető Európában Fisker 707 km hatótávú villanyautója

Rendelhető Európában Fisker 707 km hatótávú villanyautója

Elérhetővé vált a konfigurátor az európai megrendelők számára a Fisker Inc. tisztán elektromos meghajtású szabadidő-autójára, az Oceanre. Három különböző változat közül az elsőkerékhajtású Sport az alapmodell, és a vállalat Touring Range akkumulátorát használja. A nagyobb tudású testvéreit Ultra és Extreme néven kínálja a Henrik Fisker világhírű formatervező által alapított cég, ezek kétmotoros összkerékhajtású rendszerrel és a nagyobbik, Hyper Range akkucsomaggal kerülnek a vásárlókhoz. Az alábbi cikkünkben bővebben bemutattuk az egyes típusok specifikációit és európai vételárait.

A rendelés kezdetéről szóló bejelentés tartogatott egy fontos információt a modellről: a hivatalos WLPT hatótávolság meghaladja a Fisker által korábban becsült értékeket, így a Sport legalább 440 kilométert, az Ultra 610 kilométert, az Extreme pedig 707 kilométert tud megtenni egy töltéssel a WLTP szabvány kombinált ciklusa szerint. Ez utóbbi a Fisker közleménye szerint így az Európában elérhető legnagyobb hatótávolságú elektromos SUV.

A Fisker Ocean sorozatgyártása tavaly novemberben vette kezdetét Ausztriában a Magna Steyr gyárában, a megrendelt példányok kiszállítása pedig az európai homologizáció április 28-ra várt véglegesítése után, azaz körülbelül egy hónap múlva kezdődik. A vállalat legelső európai szalonjai Bécsben és Koppenhágában nyitnak április 11-én. Az Ocean összesen 13 országban válik elérhetővé idén, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztriában, Németországban, Norvégiában, Dániában, Svédországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Svájcban, Hollandiában, Belgiumban, valamint Indiában.

A Magna osztrák gyárában a tervek szerint 42.400 példány épül 2023-ban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.