Főoldal » zöld rendszám » Sopronban is megszűnik az ingyenes parkolás

Sopronban is megszűnik az ingyenes parkolás

A soproni közgyűlés héten meghozott döntése értelmében a város nyilvános parkolóiban 2023. augusztus 1-től megszűnik a zöld rendszámos járműveknek nyújtott ingyenes parkolási lehetőség. Dr. Farkas Ciprián, a város polgármestere szerint

nincs tovább indokoltsága annak, hogy ezen környezetkímélő gépjárművek kimaradjanak a fizető parkolásból.

Ezzel egyidőben 480 forintról 400 forintra csökken a mélygarázsban és az Árpád utcai parkolóházban a fizetendő díj. Az első félóra ingyenességén felül a fizetési kötelezettség az első 6 órát követően másnap reggel 8-ig megszűnik, így 6 óra kifizetésével akár 24 órára is megváltható a parkolási díj.

FRISSÍTÉS: olvasónk jelezte, hogy az első fél óra ingyenessége, valamint a 6 órában maximalizált fizetendő időtartam a rendelet indoklása alapján csak az Árpád utcai parkolóházra vonatkozik, és a mélygarázsra nem érvényesek ezek a kedvezmények.

Sopron már a sokadik a sorban, ahol nem tartják fontosnak a helyben nem szennyező járművek terjedésének támogatását, de számos nagyvárosban, köztük Budapesten is él még ez az ösztönző.

Címlapkép: Istvan Balogh at Pexels

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.