Főoldal » elektromos autó » Gyárbővítéssel készül az új elektromos sportautójának gyártására a Porsche

Gyárbővítéssel készül az új elektromos sportautójának gyártására a Porsche

A Porsche zuffenhauseni autógyára hamarosan még nagyobb felelősséget vállal a német cég elektromos átállásában: a sportautó-márka a napokban sajtóközleményben jelentette be, hogy mintegy 250 millió eurót fektet a létesítmény átépítésébe és kibővítésébe. A beruházás célja a gyár felkészítése a 718-as Boxter/Cayman modellcsalád elektromos változatainak sorozatgyártására.

Az új gyártási szakaszok integrálása érdekében a Porsche kibővítette a kétajtós sportautóinak gyártósorát a főüzemben. Ahogyan az elektromos Porsche Taycan gyártásánál már bevezették, ezentúl ehhez is automatizált irányított járműveket (AGV) fognak használni. A legújabb generációs AGV-k a klasszikus összeszerelősort váltják fel, és ezáltal még változatosabb gyártási folyamatot tesznek lehetővé – ez különösen előnyös lesz a jövőben, amikor egyetlen soron történik a különböző hajtású járművek termelése. A Porsche emellett tovább finomította a sportautó-összeszerelés minőségellenőrzését új összeszerelési folyamatokkal és újonnan létrehozott minőségbiztosítási állomásokkal.

A bővítés eredményeként a Macan EV villanymotorjának gyártósorával bővül a Panamera és a Cayenne modellekhez készülő V8 motorok itteni futószalagja is, az elektromos SUV gyártásának azonban Lipcse lesz az otthona a jövő évtől. A Zuffenhausenben gyártásba induló 718-as elektromos sportautó 2025-ben kerül piacra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.