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
auto
2024. 05. 06. hétfő

Wallbox: az intelligens napelemes autó töltés

egyéb

Ha elektromos autó töltőállomás, akkor csakis Wallbox. Megmutatjuk, miért érdemes a 2015 óta stabilan a piac élén álló márkát választani.

Az elkötelezettség a környezetvédelem iránt egyre növekvő számban inspirálja az embereket az elektromos autók megvásárlására. A piac növekedésével természetesen az elektromos töltőállomások iránti kereslet is nő, hiszen az e-autók tulajdonosai szeretnék otthon kényelmesen, hatékonyan és biztonságosan tölteni járműveiket.

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

elektromos autó töltése fali töltő, vagy töltőoszlop segítségével type 1-es és type 2-es Wallbox töltőkkel

Ebben a dinamikusan változó piaci környezetben egyre több az új márka, a Wallbox neve azonban már egyet jelent a világszínvonalú minőséggel és a folyamatos innovációval. Most megmutatjuk azt, hogy miért érdemes a Wallbox elektromos töltőket választani, ha elektromos autónk töltésére a legmegbízhatóbb és legmodernebb megoldást keressük.

Világra szóló minőség: a Wallbox sikertörténete

A Wallbox egy eredetileg spanyol vállalat, amit 2015-ben alapítottak Barcelonában. A vállalat okos töltőállomásokat kínál magánszemélyek, vállalatok és nyilvános töltőpontok számára. Mindezt úgy, hogy folyamatosan a technológia élvonalában jár és hónapról hónapra új, innovatív megoldásokon dolgozik. A Wallbox célja, hogy olyan egyszerűvé tegye mindenki számra az autótöltést, mint ha csak egy okostelefont használnánk.

elektromos autó töltése otthon fali töltő segítségével akár a töltő teljesítménye 22kW-os is lehet

A Wallbox az ügyfélközpontúság és az innováció jegyében működik. Éppen ezért termékeik tervezése során a funkcionalitás mellett kiemelt figyelmet fordítanak az esztétikára, a felhasználói élményre és a fenntarthatóságra is. Munkájuk megbízhatóságát és eredményességét pedig mi sem mutatja jobban, mint a vállalat évek óta tartó, töretlen sikere.

Az innovatív megoldásoknak és magas minőségű termékeknek köszönhetően a Wallbox az elmúlt években gyorsan növelte piaci részesedését és az elektromos töltőrendszerek piacának vezető szereplőjévé nőtte ki magát. Az eredetileg barcelonai illetőségű cég ma már több kontinensen rendelkeznek saját gyárral, ezek közül a legújabb üzem az Egyesült Államokban, Texasban található.

Miért jó választás egy Wallbox fali töltő?

Ha úgy döntünk, hogy otthoni töltéssel szeretnénk az elektromos autónk mindennapos használatát megoldani, abban az esetben mindenképpen ajánlatos egy fali töltőt beszereznünk.

elektromos autók töltése 5m beépített kábel vagy 7m kábel segítségével

A Wallbox Pulsar fali töltők egyértelműen a kategória csúcsát képviselik, mivel kifejezetten az elektromos autók hatékony töltésére tervezték. Részletezzük, miért tekinthetők a legjobb választásnak.

Felhasználóbarát telepítés és működés

A Wallbox fali töltők telepítése és használata rendkívül egyszerű. Olyannyira, hogy a kezelésük akár felhasználói kézikönyv nélkül is gyerekjáték. Ezt az egyszerű és átlátható interfész mellett olyan megoldások is segítik, mint az okostelefonon vagy okosórán is kényelmesen használható Wallbox applikáció.

elektromos autó töltő egyszerű vezérlése okosóra segítségével

Mobilalkalmazáson keresztüli irányíthatóság

A Wallbox töltők WiFi és Bluetooth hálózaton keresztül is vezérelhetők. A MyWallbox töltéskezelő platformnak és a Wallbox applikációnak köszönhetően bárhonnan, bármikor elindíthatunk vagy leállíthatunk egy adott töltési ciklust, vagy ellenőrizhetjük a folyamat állapotát. Sőt, a magyar nyelven is elérhető ingyenes appon belül valós idejű statisztikákat is kaphatunk a töltést illetően, és a ciklusokra vonatkozó értesítéseket is beállíthatunk. A maximális élményhez az ingyenes backend rendszer is hozzájárul, amin keresztül akár egy gombnyomással távolról is frissíthetjük a töltő szoftverét és bármikor megtekinthetjük a töltő jelenlegi állapotát.

elektromos autó töltési statisztikák nyomonkövetése a wallbox appon keresztül

Energiaköltségek minimalizálása

A fali töltők használatával hosszú távon jelentős energia költséget takaríthatunk meg. A hagyományos konnektorokkal szemben ugyanis a Wallbox töltők töltési hatékonysága jobb, így mind a töltési idő, mind a felhasznált áram mértéke alacsonyabb. Arról nem is beszélve, hogy a Wallbox töltők a PowerBoost (azaz egy okos fogyastásmérő) segítségével kiegészülve kompatibilisek az össze létező napelemes rendszerrel, ami azt jelenti, hogy elektromos autónk akkujának töltése során a saját magunk által megtermelt energiát is hasznosíthatjuk.

Környezetbarát töltés napenergiával – Elektromos autó töltése otthon, napelemmel

Ha már szóba került a napelemes töltés lehetősége, érdemes megemlítenünk, hogy a zöld energia elkötelezettjei számára tökéletes megoldást kínál az Eco-Smart napelemes elektromos töltés lehetősége. Az Eco-Smart segítségével 100%-os napenergiával vagy nap- és hálózati energia keverékével tölthetjük járművünket. A kívánt módot egyszerűen beállíthatjuk, közvetlenül a Wallbox alkalmazásban. A Wallbox készülékünkhöz csupán egy okos fogyasztásmérővel (PowerBoost-al) kell rendelkezünk, hogy további költségek nélkül aktiválhassuk az Eco-Smart funkciót.

elektromos autók töltése napelemmel, akár 100% zöld, megújuló energiával

Mit jelent és miért hasznos a Power Boost funkció?

Akár magán-, akár középületekről beszélünk, általában jellemző, hogy az elektromos hálózatokat kiépítésekor nem úgy méretezték, hogy azokról egy autó töltése is lehetséges legyen. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a töltőáram annyira megterheli a ház vagy az épület elektromos rendszerét, hogy a biztosíték kiold és minden helyiségben megszűnik az áramellátás. Az is megtörténhet, hogy az elektromos autó töltése rendben működik, ha azonban egy újabb fogyasztót is bekapcsolunk az épületben, akkor a megnövelt terhelés azonnal lecsapja a biztosítékot.

intelligens árammegosztó, teljesítmény szabályozás, azaz Power Boost üzemmód

A Wallbox Power Boost egy okos fogyasztásmérő megoldás, mely a ház áramellátását figyelve képes a legjobb töltési élményt nyújtani. Egyrészt lehetővé teszi a napelemes összeköttetést, melynek köszönhetően a hálózatból származó többletáramot az autó töltésére használjuk. Másrészt pedig új fogyasztó bekapcsolása esetén csökkenti az elektromos autó felé áramló töltőáramot, megakadályozva ezáltal a biztosíték túlterhelését, lekapcsolását. A rendszerbe több töltő is beköhető, így el tudják osztani egymás között a rendelkezésre álló teljesítményt. 

több autó egyidejű töltése esetén az árammegosztó figyeli a ház fogyasztását és a maradékot elosztja a töltők között

A Wallbox Power Boost külön is megvásárolható és utólag is integrálható Wallbox rendszerhez!

mindig képzett villanyszerelővel telepítsük a Power Boost-ot (intelligens árammegosztót)

Autótípus szerinti töltő választás

Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy az általunk választott töltő az autónknak megfelelő, az Eautotoltokabel.hu elektromos autó választó rendszere segít abban, hogy márka és modell alapján megtaláljuk az ideális töltőt, valamint a hozzá tartozó, szükséges kiegészítőket. A különböző típusú járművek töltési ideje az oldalon egyszerűen átlátható, táblázatos formában elérhető.

eautotoltokabel.hu autó választó

A Wallbox töltők használata magasfokú kompatibilitást biztosít az elektromos járművek tulajdonosai számára. Az olyan készülékek, mint a Wallbox Pulsar Pro, Pulsar Plus vagy Pulsar Max minden olyan elektromos autóhoz alkalmasak, amelyek Type1 vagy Type2 töltőcsatlakozóval rendelkeznek.

elektromos autó flotta töltés teljesítménymegosztással, egyszerűen

Biztonságos otthoni töltés

A fali töltők garantálják a kiemelkedően biztonságos és gyors (akár 22kW) töltést, ami az otthoni használat során különösen fontos szempont. A Wallbox termékek kiváló megbízhatóságát mutatja az is, hogy a gyártó az általa készített töltőkre 2022-től 3 év garanciát vállal.

Nem csak a háztartásban jó megoldás

A Wallbox fali töltők tökéletes megoldást jelentenek minden elektromos autóval rendelkező háztartásban, de igény esetén üzemeltetők is használhatják őket, azaz ingyenes vagy fizetős töltőpontokon is felszerelhetők. A töltőkhöz MID hiteles mérő is csatlakoztatható, így megfelelnek a jogszabályi előírásoknak. A töltők egymással is összeköthetőek, így el tudják osztani a rendelkezésre álló teljesítményt.

Céges telephelyek esetén pedig a webes felület segítségével egyszerűen és ingyenesen nyomon követhetjük a felhasználónkénti fogyasztást, melynek pontos költsége is megjelenik az alkalmazásban és az adatok excel fájlba is exportálhatóak.

Kiemelkedő minőség

A Wallbox termékek egyik sajátossága a kiemelkedő minőség és időtállóság. A Wallbox fali töltők egytől egyig prémium anyagokból készülnek és minden esetben szigorú minőségellenőrzéseken esnek át annak érdekében, hogy kizárólag a legjobbat nyújthassák a felhasználóknak. A Pulsar töltők IP54-es besorolással rendelkeznek, így időjárásállóak, és védettek víz és por ellen is. Vandalizmus elleni minősítése IK08, így akár 5 joule ütésnek is ellenáll.

Helytakarékos megoldás

A Wallbox töltők tervezése során fontos szempontot jelentett a kompakt méret. Az olyan eszközök például, mint a Wallbox Pulsar Plus a csúcstechnológiát a kis mérettel és az esztétikus megjelenéssel ötvözik, mindezt úgy, hogy az összes fontos funkció megtalálható rajtuk. Ez azt jelenti, hogy a legmodernebb otthonban is jó döntést jelentenek az elektromos járművek töltésére. Ráadásul a kialakításuknak köszönhetően a kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmasak.

Kényelmi funkciók

A Wallbox töltők használatát rengeteg kényelmi funkció is segíti. Ilyen például a Pulsar modellek esetében is használt állapotvilágítás, melynek köszönhetően egyetlen pillantásra tudni fogjuk, hogy a készülék még mindig tölti-e az autónkat, vagy a töltés már befejeződött, melyről az okos telefonunk is értesít.

Hatékony támogatás

A Wallbox eszközök használata során nagy előnyt jelent a magyar nyelvű segítségnyújtás és hibabejelentés lehetősége, amit az EVsOLUTION Kft által üzemeltetett Eautotoltokabel csapata biztosít a felhasználók számára. Mindezek mellett weboldalunkon egy olyan tudáscentrum is rendelkezésre áll, ami széles körű információk segítségével garantálja a villanyautósok számára, hogy az otthoni töltés kényelmes, gazdaságos, hatékony és biztonságos legyen.

Hatalmas kínálat az elektromos autók tulajdonosai számára

Ha elektromos mobilitásról van, akkor beszélhetünk váltakozó áramról (AC) vagy egyenáramról (DC).

Amikor AC töltőállomást használunk, a hálózati váltakozó áram átalakulása DC-vé az elektromos autó fedélzeti töltőjében történik, ami némileg lassítja a folyamatot. A DC gyors- és villámtöltő állomások esetében az átalakulás az elektromos autón kívül történik, ezáltal a töltési folyamat felgyorsítható.

Supernova, a wallbox DC töltője

A Wallbox kínálatában elérhető AC töltők, mint a korábban már említett Wallbox Pulsar Plus, Pulsar Max, Pulsar Pro, valamint a Commander 2 egytől egyig a legjobb minőséget képviselik és minden olyan előnnyel rendelkeznek, melyeket korábban már említettünk. Azok számára pedig, akik megbízható villámtöltési lehetőséget keresnek, az olyan DC töltők jelentik a tökéletes megoldást, mint a Wallbox Bi-directional Quasar 2, valamint Supernova és Hipernova nevű gyorstöltő-állomások.

A Wallbox sikertörténetének pedig még egyáltalán nincs vége, hiszen az egyébként is figyelemreméltó kínálat folyamatosan növekszik, melynek köszönhetően a Wallbox termékei közt minden autós megtalálhatja a számítását. A jövőben például az elektromos töltést olyan újgenerációs termékek teszik még könnyebbé és hatékonyabbá, mint a Pulsar Plus socket, vagy a Wallbox Quasar 2 kétirányú (bidirectional) töltő, amely lehetővé teszi az áram visszaforgatását a hálózatba, így akár önfenntartó megoldásként is használható.

kétirányú (bidirectional) elektromos autó töltő működése