Újabb elektromos autó töltők az Alleeban

A budai Allee bevásárlóközpont mélygarázsának P1-es szintjén néhány hete készültek el az első 22 kW teljesítményű töltőpontok, de úgy néz ki, hogy az csak a kezdet volt. Ma további 8 darab Type2-es töltővel bővült az Allee parkolója. Az új töltőket az ELMŰ telepítette, és egyenként 11 kW leadására képesek (3×16A). Az új töltőpontok a P3-as parkolószint H és F szektorában találhatók, jól eldugva az autósok elől, így remélhetőleg ritkábban foglalják majd el ezeket a parkolókat nem tölthető autókkal. Ezzel a fejlesztéssel az Allee lett az egy helyen legtöbb töltőt kínáló helyszín Magyarországon, illetve az első fizetőparkoló, amely megfelel a törvényi előírásoknak. A töltés ingyenes, de a parkolásért 25 ezer forintos költés alatt fizetni kell.

További 8 db 11 kW-os elektromos autót telepítettek az Allee Bevásárlóközpont mélygarázsának P3-as szintjére (fotók: Kerpely Ádám)

A 22-höz képest a 11 kW lehet, hogy kevésnek tűnik, de az utakon futó legtöbb LEAF, C-Zero és hasonló kis és középkategóriás villanyautók a beépített töltőikkel még ezt sem tudják kihasználni. Ezért arra kérnénk minden villanyautós társunkat, hogy a P1-es szinten lévő töltőket csak olyan autókkal foglalják el, amelyek képesek is 1 vagy 3 fázison 32A-rel tölteni. A 16 A-es (3,3 vagy 11 kW-os) töltővel felszerelt autók a P3-as szint töltőivel is maximális sebességgel tölthetők.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?