Levideózták az új Tesla Roadstert a fremonti pályán

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy az új Tesla Roadster tavaly novemberi bemutatója óta alig került a kamerák elé, erre most egy hétvége alatt két alkalommal is megcsodálhattuk az elektromos sportautó első prototípusáról készült felvételeket. A vörös Roadster most már a tesla Palo Alto-i székhelyén is ki van állítva, és a gyártó egyik alkalmazottja jóvoltából lenyűgöző, az eddig készült legjobb képeket nézhettünk meg a kocsiról, sőt, egy rajongó grafikus tehetségének köszönhetően arról is tudomást szereztünk, hogy hogyan festene a sportautó különböző színekben. A fényképek után viszont most egy videó következik, melyet néhány fiatal készített a Tesla fremonti tesztpályája mellett.

A felvételen a Roadster tesztelése látható egy nappal azelőtt, hogy a Palo Alto-i kiállításról megkaptuk a képeket, és bár a videó sajnos meglehetősen rövid, a srácoknak sikerült éppen az álló helyzetből való gyorsulást megörökíteniük. A villanyautó erejében persze nem kellett csalódnunk, habár gyanítható, hogy ennél sokkal jobbat is tud mutatni a Roadster, ugyanis induláskor hallható a kerekek kipörgése ami egy kicsit visszavethette a jármű rajtját. Elon Musk állítása szerint a prototípus 1,9 másodperc alatt képes 0-ról 100 km/h-ra felgyorsulni, ám 2020-ig ez a szám bőven mehet lejjebb is.

EZT OLVASTAD MÁR?  Már az Egyesült Államok legelső autóversenyét is villanyautó nyerte

A Roadster nem most mutatta meg először elképesztő gyorsulását: a Tesla álomautója már a novemberi esemény estéjén is lenyűgözte a vendégeket. Íme két videó a kocsi bemutatkozásáról:

 

Autok:

Elektromos autót használsz?