Megmutatta tisztán elektromos sportterepjáróját az Infiniti

A január 14-én kezdődő North American International Auto Show előtt megmutatta az Infiniti azt a koncepciót, melyről a detroiti rendezvényen árul el részletes adatokat, és amely a gyártó legelső teljesen elektromos meghajtású sportterepjárója lesz. Ahogy már december közepén, az autóról készült legelső fotó közzétételekor is megírtuk, a Nissan luxusautókkal foglalkozó almárkája az elmúlt években alaposan beleásta magát a villanyos tanulmányok építésébe, de megvásárolható modellt továbbra sem kaptunk tőle. A japánok ígéretei szerint viszont 2021-től már az Infiniti honlapját is érdemes lesz nézegetnünk, ha egy prémium elektromos autóra fáj a fogunk, és a két év múlva érkező felhozatalt az új QX Inspiration koncepció hivatott előrevetíteni.

Az elektromos SUV aljában egy a gyártó mérnökei által újonnan fejlesztett padlólemez található, ami egy tágas és előkelő társalgóra emlékeztető belteret, és teljes hatótáv-biztonságot tesz lehetővé az elektromos autók számára az Infiniti sajtóanyaga szerint. Ami a külső dizájnt illeti, az QX Inspiration egy teljesen új korszakba vezeti át a márkára jellemző formatervezést, ami látható is, hiszen az autón nem sok olyan vonást találni, ami emlékeztetne a korábbi hagyományos meghajtású modellekre. Ez viszont nem feltétlenül jó dolog, ugyanis a koncepción érezhető, hogy mindenkivel tudatni akarja maga körül elektromos mivoltát. A masszív felépítés és a karosszériához képest kicsi és keskeny ablakok pedig elég erőteljesen egy tank benyomását keltik, ami miatt az internetezők nem is rajongnak az Infiniti új arculatáért. Hogy aztán mikor lesz ebből a tanulmányból hazavihető autó, és milyen terveik vannak a japánoknak az elektromobilitás terén, arról remélhetőleg majd Detroitban többet megtudunk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.