Villanyautosok.hu 2018

Nem csak a hazai elektromobilitás szempontjából volt jó év a 2018-as, de a Villanyautosok.hu életében is. A 2016-ban a Villanyautósok Közösségének népszerűsítésére született weboldal az elmúlt 2,5 évben egy egyszerű jelentkezési lapból a hazai elektromobilitás egyik legfontosabb információforrásává vált. A látogatottság változásán keresztül jól mérhető az elektromos autózás iránti érdeklődés növekedése, az üzenet pedig számunkra egyértelmű: szükség van arra a tájékoztatásra, amit az oldalon már elérhető, illetve az újdonságokat bemutató anyagok nyújtanak.

Villanyautosok.hu látogatottságának alakulása 2018 során. (forrás: Google Analytics)

A 2018-as év meglepően erősen indult, és a 46 ezres látogatószámot illetve 177 ezres oldalletöltésszámot egészen júliusig nem is sikerült túlszárnyalni, de az év első hónapjainak a látogatottsága is a jóval meghaladta az előző év hasonló időszakában mért szintet. Az év második felében jól látható a látogatottság növekedése, így decemberben már 72 ezer látogató közel 280 ezer oldalt nézett meg a site-on.

2018-ban dupláztunk. (forrás: Google Analytics)

Ennek köszönhetően 2018-ban összesen 475 ezer érdeklődőt láttunk el hasznos információkkal, ami több mint kétszerese az egy évvel korábbinak. Nagy öröm, hogy folyamatosan nő a visszatérő olvasók aránya, akik nem csak egy alkalommal, de egyre többet járnak vissza az oldalra. A szerverünk összesen 2,2 millió oldalt szolgált ki az év során, ami majdnem 2,6-szorosa a 2017-es értéknek. A tartalom is jelentősen, közel ezer hírrel és cikkel bővült.

A Villanyautosok.hu oldal azonban nem csak egy hírportál és információforrás, de a legnagyobb olyan hazai felhasználói csoport is képviseli, aminek tagjai mind elektromos autót használnak. Ez a Villanyautósok Közössége, ami 1294 taggal zárta az évet. Közülük 655-en csatlakoztak a Google+ belső fórumunkhoz is, ami vitán felül a legszínvonalasabb online közösségi felület Magyarországon. A közösség tagjai a villanyautók iránt még csak érdeklődő autósokat a 4771 tagot számláló Villanyautós tippek és kérdések Facebook csoportban segítik. A Villanyautósok Közösségének Facebook oldalát már 16,5 ezren követik, és Twitteren is egyre népszerűbbek az anyagaink. 2018-tól a Youtube-on is egyre aktívabbak vagyunk, amit ott már több mint 4 ezren követnek. Ha érdekel a téma, akkor kövess bennünket ezeken a csatornákon, illetve csatlakozz a fent említett Facebook csoporthoz!

Az elektromobilitás egy egyszerű dolog, de teljes szemléletmódváltást igényel. Ezt nehezebb megugrani, mint a technikát megérteni és használni. A Villanyautósok.hu már 2,5 éve segíti információval azokat, akik már megnyíltak a változásra, és tele vannak kérdésekkel. 2019-ben szeretnénk folytatni ezt a munkát, és szinte biztosra vehető, hogy az eddiginél is többen fogják felkeresni az ismeretterjesztő anyagainkat. Az elektromosbilitást évek óta havi rendszerességgel és most már vidéki helyszíneken is megszervezett találkozókon is népszerűsítjük.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.