Főoldal » elektromos autó » Ebből készül a legelső megvásárolható tisztán elektromos Infiniti?

Ebből készül a legelső megvásárolható tisztán elektromos Infiniti?

Az Infiniti már nagyon régóta tartozik a villanyautós közösségnek egy tisztán elektromos autóval. Nem csupán azért, mert az anyavállalata, a Nissan birtokában van a szükséges technológiai ismerteknek, hanem azért is, mert a luxusmárka már rengeteg kibocsátásmentes koncepciót mutatott, tucatnyi ígérettel a gyártásról, ám a termékpalettáról továbbra sem mosolyog ránk villany-Infiniti. Ehelyett 2018 elején azt a bejelentést hallhattuk, hogy 2021-től minden új modell kapni fog elektromos meghajtású változatot, de mi már jól tudjuk, hogy néhány gyártónál minden elmegy elektromos autónak, amiben van egy kis feszültség.

A koncepció a január 14-27 között megrendezett NAIAS autókiállításon lesz látható, Forrás: Infiniti

Most a japán vállalat egy újabb koncepció bemutatására készül, ami a pletykák szerint már egy tényleg piacra szánt modell alapjait fogja adni. Az autóról egyelőre nem tudni semmilyen műszaki adatot, csupán a vezető tervező árult el annyit, hogy egy teljesen új arculat készül az elektromos Infinitiknek igazi japán DNS-sel átitatva, ezt fogja prezentálni a teljesen elektromos SUV. Ez azt is jelenti, hogy a járművön felfedezhetjük majd a tavaly bemutatott gyönyörű Q Inspiration stílusjegyeit, mely hasonló céllal érkezett a januári North American International Auto Show-ra. A villanyautó aljában továbbá egy vadonatúj padlólemez kap helyet, melyet a 2021-től megjelenő elektromos modellek fognak tovább örökölni. Egyelőre tehát még nem tudni, hogy a következő villanyos koncepcióból tényleg sorozatgyártott modell lesz-e, ezért az Infiniti rajongók ne nagyon éljék bele magukat a tisztán elektromos luxusautó gondolatába. A tanulmány januári detroiti debütálásán talán többet megtudunk a japánok pontos terveiről.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.