2 hónap múlva kész a kínai Tesla gyár / ömlenek a Model 3-ak az országba

Alább rövid videós helyzetjelentés a Tesla kínai harcmezejéről, a legfrissebb infókat mindig megbízhatóan szállító kínai-amerikai blogger Vincent Yu jóvoltából.

Gigafactory 3

A Tesla kínai gyárárnak alapkövét január elején tették le és legutóbb februárban számoltunk be az építkezés állapotáról. Nos pár hete  már az volt a hír, hogy a kínai állami építőcégek megerősítették, hogy az ütemterv szerint halad az építkezés és május végére állni fognak az épületek. A szédületes tempót az alábbi friss videó is megerősíti, ahogy az látszik, hogy a korábbi saras dagonyás földekből 2,5 hónap alatt mi lett. Elkészült az alapozás, a betonozás és leverték az épületet tartó cölöpöket, most pedig már az acél vázszerkezet készül. A helyi hírek szerint 24/7-ben zajlik az építkezés.

Természetesen május végére csak az alap infrastruktúra első üteme lesz meg, az épület később majd még bővül, de a Tesla ekkor megkezdheti a gépek telepítését, hogy őszre beindulhasson a gyártás. Az év végére heti 3000 Model 3 a cél.

Model 3

Korábban ugyan volt egy kis fennakadás, amikor kínai helyett angol nyelvű matricák kerültek a Model 3 bizonyos alkatrészeire, de a lenti videók megerősítik az interneten terjedő pletykákat, miszerint százasával regisztrálják be és adják át a legkisebb Teslát Kínában. A lenti 2 videó két nap különbséggel készült és azt a sort mutatja ami a kínai közlekedési hatóság irodája előtt van – ezek az autók mind rendszámra várnak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.