500 felett a Magyarországon eladott BMW i3-asok száma

Az i3 bevezetésével hamar az elektromobilitás színterére lépett a BMW, ami a magyarországi értékesítésre is pozitív hatással van: mind a tisztán elektromos i-sorozat (mely az ötödik generációs modellek érkezéséig valójában csak egyetlen zéró emissziós autóból, az i3-ból, és a hibrid i8-asból áll), mind a plug-in hibrid járműveket tömörítő i Performance család egyre népszerűbb az üzemeltetési költségeiket csökkenteni kívánó vásárlók körében. Az i3 2018-ban Magyarország legkelendőbb prémium elektromos modellje volt, most pedig egy mutatós mérföldkövet is elért: több mint félezer darab fogyott belőle itthon a 2014 év végi bemutatása óta, amiből 59 darab az idei első negyedévben talált gazdára.

A plug-in hibridek között tovább folytatja tavalyi sikerszériáját a BMW 530e, de a Mini Cooper S E Countryman ALL4 sem teljesít rosszul. A tölthető hibridek továbbra is fontos piacot jelentenek majd a BMW számára, hiszen a Genfi Autószalonon rengeteg újdonságot mutatott be a bajor gyártó.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.