Már húszezren rendeltek a VW ID3-ból

Május 8-án, azaz kevesebb mint 1 hónapja jelentette be a Volkswagen az ID.3 1ST felszereltségű elektromos autót, amivel együtt megnyílt az előrendelési lehetőség is, ma pedig Jürgen Stackmann a Volkswagen igazgatótanácsának tagja Twitter üzenetben azt jelentette be, hogy az ID.3 megrendelések száma elérte 20 000 előrendelést. A cég célja szeptemberig 30 000 előrendelés. Az előrendeléshez 1000 Euró előleget kell letenni.

Volkswagen ID koncepcióautó

Az első 10 000 megrendeléshez csupán egy órára volt szükség, 20 000-hez már majdnem egy hónap kellett, vajon összejön nekik szeptemberig a 30 000? Összehasonlításképp, amikor a Tesla 2016-ban hasonló előrendelési rendszert hirdetett meg, az amerikai gyártó állítása szerint az első napon 232 000 megrendelést regisztráltak.

Mivel a Magyarországra szánt 80 darabos készletet már az első napokban előjegyezték, így nálunk esetleg várólistára lehet feliratkozni.

A limitált kiadású ID.3 1st modell a háromféle akkumulátor kapacitásból a középsőt kapja majd, ami 58 kWh energia tárolására lesz képes, ezzel a Volkswagen 550 km (WLTP) hatótávot ígér. Egyelőre hivatalos álcázás nélküli fényképet nem láthattunk az autóról, igaz számítógéppel már eltávolították az álcázást.

EZT OLVASTAD MÁR?  Európa legnagyobb autó akkumulátor gyárát nyitja az LG

 

Elektromos autót használsz?