Már húszezren rendeltek a VW ID3-ból

Május 8-án, azaz kevesebb mint 1 hónapja jelentette be a Volkswagen az ID.3 1ST felszereltségű elektromos autót, amivel együtt megnyílt az előrendelési lehetőség is, ma pedig Jürgen Stackmann a Volkswagen igazgatótanácsának tagja Twitter üzenetben azt jelentette be, hogy az ID.3 megrendelések száma elérte 20 000 előrendelést. A cég célja szeptemberig 30 000 előrendelés. Az előrendeléshez 1000 Euró előleget kell letenni.

Volkswagen ID koncepcióautó

Az első 10 000 megrendeléshez csupán egy órára volt szükség, 20 000-hez már majdnem egy hónap kellett, vajon összejön nekik szeptemberig a 30 000? Összehasonlításképp, amikor a Tesla 2016-ban hasonló előrendelési rendszert hirdetett meg, az amerikai gyártó állítása szerint az első napon 232 000 megrendelést regisztráltak.

Mivel a Magyarországra szánt 80 darabos készletet már az első napokban előjegyezték, így nálunk esetleg várólistára lehet feliratkozni.

A limitált kiadású ID.3 1st modell a háromféle akkumulátor kapacitásból a középsőt kapja majd, ami 58 kWh energia tárolására lesz képes, ezzel a Volkswagen 550 km (WLTP) hatótávot ígér. Egyelőre hivatalos álcázás nélküli fényképet nem láthattunk az autóról, igaz számítógéppel már eltávolították az álcázást.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.