Főoldal » elektromos autó » Hogy bírja a sárdagonyát egy Tesla Model X?

Hogy bírja a sárdagonyát egy Tesla Model X?

Legtöbben talán nem egy közel 100 ezer dolláros villanyautóval indulnánk el egy erdei autós túrára egy több napos esőzés után, de amíg kénytelenek vagyunk várni egy elektromos Jeepre, vagy a Rivian pickupjára, addig egy Tesla Model X is hű társunk lehet a sárban – gondolhatta magában két srác az Out of Spec Motoring Youtube csatornától, amikor 90D típusjelzésű sportterepjárójukkal elindultak egy kis off-road szórakozásra. A Model X köztudottan nem esik kétségbe, ha le kell térnie az aszfaltról, ami a páratlan vontatási kapacitása mellett széleskörű felhasználási lehetőséget biztosít a tulajdonosoknak, ám a sáros, vízzel telt barázdás földúton senki nem mert volna anélkül végigmenni, hogy ne imádkozna a karosszéria sértetlenségéért. Merthogy az SUV viszonylag nagy hasmagassága ellenére is igencsak közel került hozzá a föld, és a gyári gumik sem segítettek sokat a tapadáson, ennek ellenére viszont a Tesla épségben megúszta a dagonyát, mindössze egy alapos fürdésre és egy kárpittisztításra van szüksége, mert – ahogyan a srácok is észrevették – a lehúzott ablak nem sok védelmet nyújt a fröcskölő sár ellen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.