Villámtöltőkkel várják a Lidl és Kaufland üzletek a Volkswagen autómegosztóját

2020-ig 140 új töltőpont létesül összesen 60 Lidl és 10 Kaufland üzletnél Berlinben, miután a Volkswagen stratégiai partnerséget kötött a Schwarz Csoporthoz tartozó két élelmiszerlánccal, mintegy 20%-kal bővítve ezzel a német főváros töltőhálózatát. A 70 darab töltőállomás egyszerre két elektromos autó töltését teszi lehetővé, egyet normál sebességű AC-n, a másikat pedig gyors DC-n, maximálisan 50 kW teljesítménnyel. Az áruházak töltőberendezéseit napközben valamennyi vásárló használatba veheti, éjjel 11-től reggel fél 7-ig azonban a Volkswagen WeShare autómegosztó szolgáltatásának villanyautói exkluzív jogot kapnak a töltésre – az autógyártó ezzel igyekszik biztosítani a szükséges töltőinfrastruktúrát a programba belépő 2000 járműve számára.

„Át akarjuk formálni a városi mobilitást. A főbb berlini közlekedési csomópontoknál lévő üzleteinkkel elektromosautó-töltők az egész városra kiterjedő hálózatát tudjuk kialakítani. Napközben valamennyi vásárlónk élvezheti az egyre növekvő számú töltőpontjainkat, mi pedig jelentősen hozzájárulhatunk a közlekedési átmenethez Németországban” – fogalmazott a Lidl Deutschland szolgáltatásokért felelős igazgatója.

A WeShare jelenleg a végső tesztfázisát futja, és június végén egy kizárólag zéró emissziós járműveket kínáló autómegosztóként indul el. Kezdetben 1500 e-Golf alkotja majd a flottát, melyekhez 500 e-Up! csatlakozik 2020 elején, az év közepétől azonban a régebbi modelleket fokozatosan felváltja az új I.D. 3. A WeShare köntösébe bújt Volkswageneket először a berliniek vehetik igénybe, de már készülnek a tervek a szolgáltatás elindítására más német nagyvárosokban, illetve további európai országokban is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.