Főoldal » elektromos autó » Kolozsvár már csak elektromos taxiknak ad ki új engedélyt

Kolozsvár már csak elektromos taxiknak ad ki új engedélyt

A kolozsvári városháza támogatni kívánja a környezetbarát közlekedést, ezért egy határozat tervezetet tettek közzé, amely szerint új taxi engedélyeket már kizárólag elektromos autóknak adnak ki. A határozat tervezet a kolozsvári Műszaki Egyetem közlekedéssel foglalkozó kutatócsoportjának tanulmánya alapján készült.

A tervezet szerint 2500-ra növelik a taxik számát a jelenlegi 2469-ról, azaz 31 új engedélyt adnak ki. Az új engedélyekkel azonban kizárólag elektromos autót lehet majd használni. Az idén december 31-ig érvényes 2469 db taxi engedélyt 2020 január 1-től még további 5 évre meghosszabbítják, azonban a visszavont engedélyek helyett szintén kizárólag elektromos autóra érvényes engedélyt adnak. Hasonló ötlet nem csak Kolozsváron, Románia egyéb városaiban is felmerült már. A tervezetről a Romania Insider és a Transilvania Reporter számolt be.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.