Főoldal » események » Villanyautósok találkozója Alsóörsön

Villanyautósok találkozója Alsóörsön

A Villanyautósok Közössége az alsóörsi vitorláskikötőben tartotta nyárzáró villanyautós találkozóját, melyre délelőtt 10 óráig már több mint 70 tisztán elektromos vagy plugin hibrid autó érkezett. Legnagyobb számban a Nissan Leaf közösség képviseltette magát, de bőven akadt BMW i3, Hyundai Kona és Renault Zoe is a placcon. Az érdeklődők megnézhették a Tesla mindhárom modellje mellett az Audi e-tront és a Jaguar i-Pace-t is.

A rendezvényt Jósa Tamás főszervező, a közösség régi tagja, és Ugron Gáspár, az eseménynek helyszínt adó Balatoni Yacht Club vezetője, az e-Mobi Kft. ügyvezetője nyitotta meg. A résztvevők a nap során egy-egy rövid úton kipróbálhatták balatonfűzfői WIA Yacht elektromos hajóit is, de kisebb-nagyobb csoportokba tömörülve szakmai beszélgetésen lehetőség nyílt mindenki kérdéseinek megvitatására. Az eseményen a 4-5 éve villanyautózó tagok mellett megjelentek az alig néhány napja vagy néhány hete csatlakozók, és villanyautóval még nem rendelkező érdeklődők is.

Ugron Gáspár néhány mondat erejéig betekintést engedett az e-Mobi múltjába, jelenébe és jövőjébe is. Az állami tulajdonú szervezet egy rendkívül aktív életszakaszon van túl, ami során több mint 320 helyszínre telepített töltőpontokat. A készülékek üzemeltetése azonban ősztől átkerül az MVM Csoporthoz kapcsolódó Nemzeti Közművek Mobiliti szolgáltatása alá, így várhatóan a mostani e-Mobis töltők is a Mobiliti applikációból lesznek indíthatók.

Werner Tamás barátunk egy Tesla tekercset hozott az érdeklődők számára, ami Nikola Tesla egykori szabadalma alapján épült, és amit az érdeklődők akár ki is próbálhattak.

A távolról érkezők számára a hazajutást az épület előtti e-Mobi töltőn 2×22 kW-os AC töltési lehetőség, illetve a vízparton mobil DC töltővel 22 kW-os gyorstöltési lehetőség biztosította.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapírója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.