Átadásra kész a következő két hazai Tesla Supercharger

Befejeződtek a telepítési munkálatok, átadásra kész a Tesla Supercharger hálózat következő két magyarországi helyszíne a fóti és a törökbálinti Auchan áruházak parkolóiban. A Tesla töltőinek nyomait szemfüles villanyautósok először három héttel ezelőtt fedezték fel, de a töltők telepítésének a tényét az eddigi szokásoknak megfelelően sem a helyszínt adó kereskedelmi cég, sem pedig az autógyártó nem erősítette meg. A munkálatok rohamtempóban zajlottak, így már csak a parkolók rendezése és felfestése van hátra a nem hivatalosan jövő hétfőre tervezett átadóig. A töltők mindkét helyszínen el vannak még kerítve, és a kábeleket is fólia, illetve szalag zárja el őket az autósoktól (és valószínűleg nincsenek bekapcsolva).

Törökbálint

Törökbálinton 8 Tesla Supercharger töltőoszlopnak és 4 célállomás töltőnek (Tesla Destination Charger) alakítottak ki helyet, de először csak egyetlen Supercharger oszlop került a helyére, pedig a kábelezés mind a 8 állomáshoz elkészült. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ebből most első körben hányat fognak majd beüzemelni. Ma mindenesetre már négy töltőoszlop áll a hozzájuk tartozó két áramátalakító szekrénnyel együtt, így ebből arra lehet következtetni, hogy indulásnál a győrihez és a sormásihoz hasonlóan a törökbálinti Supercharger is 4 állásos lesz .

Fót

Fóton bő egy héttel később kezdődtek csak el a munkálatok, és ott is 8 töltőnek készítik elő a helyeket. Majd mikor megjelentek a helyszínen a töltőoszlopok, akkor nyilvánvalóvá vált, hogy a legkeletibb kelet-európai Supercharger töltőállomásra már induláskor mind a 8 töltőoszlopot felszerelik. A Superchargereket itt is váltakozó áramú, valószínűleg 22 kW-os Tesla célállomás töltők egészítik ki, így Fóton akár 12 Tesla is tölthet majd egyszerre.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?