Gondok vannak a Tesla Model 3 festésével és a garanciával

A Tesla Model 3 festésével kapcsolatos minőségi problémák egyidősek az autóval, a világ számos tájáról kerültek fel az internetre fotók a nem megfelelő minőségről. Eleinte sokan úgy gondolták, hogy a probléma csak olyan régiókban merül fel, ahol a hideg éghajlat miatt intenzíven sózzák az utakat, de később az Egyesült Királyságból is érkeztek panaszok, ahol nem jellemző a zord, télies időjárás.

Az alábbi videókban a Kalifornia északi részén élő Benjamin Haley mutatja be a problémát, amellyel a 2018 novemberében vásárolt autójánál már az első télen szembesült. Az idei télen nem használta az autót, ezért nem romlott tovább az állapota.

A lakóhelyén a síkosságmentesítést salakkal végzik, így téli időszakban rendszeresen halad salakkal szórt útvonalon. Mondhatnánk, hogy a salak okozza a problémát, azonban egyéb autótípusok tulajdonosai nem szembesülnek a jelenséggel. A második videóban látható a gondot okozó anyag, és az is, hogy a felvert salakszemcsék nem csak a küszöbökön, de az autó teljes oldalsó felületén nyomot hagytak.

Természetesen Haley jelezte a problémát a Teslának, azonban azt a választ kapta, hogy erre a problémára nem vonatkozik a garancia. Hangsúlyozza, hogy szereti az autót és nem örül annak, hogy a videóiban negatív fényben kénytelen feltüntetni, azonban szeretné, ha megjavítanák, ezért fordul a nyilvánossághoz.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.