Elhalasztják a Volkswagen ID.4 bemutatóját

Alig néhány hete írtuk, hogy a Volkswagen 2020 áprilisában New York-ban tervezi leleplezni a Frankfurti Autószalonon színes matricákkal és fényekkel álcázva már kiállított tisztán elektromos crossovert, amelyet az amerikai piac nagy dobásának terveznek. Az Autocar információ szerint azonban az ID.4 (és ID.5?) modell bemutatóját elhalasztja a Volkswagen, talán nyáron Detroitban fogják leleplezni az MEB-platformra épülő SUV modelleket.

Nem csak egy modellről van szó ugyanis, mivel korábbi információk szerint az autó két karosszéria változatban jelenik meg, lesz belőle egy konzervatívabb és egy sportosabb, coupe kialakítású változat hasonlóan az Audi e-Tron eredeti és Sportback változataihoz. Egyes hírek szerint a két változat ID.4 és ID.5 néven jelenik meg, ugyanakkor sokan az Európában nagy népszerűségre számító elektromos kombit, az ID.Space.Vizzion koncepcióautót várják ID.5 néven. A Volkswagen korábban azt kommunikálta, hogy az ID.3 túl kicsi és a kategóriája sem eléggé népszerű az Egyesült Államokban ahhoz, hogy ez legyen a Volkswagen első nagy dobása a kontinensen, így még az is elképzelhető, hogy az ID.Space.Vizzion tanulmányból készülő modell sem megy Amerikába, így az is előfordulhat, hogy mindkét tábornak igaza van, azaz Európában kombi, Amerikában sportosabb SUV kapja az ID.5 nevet.

ID.Space Vizzion

Az ID.4 elnevezést azonban már biztosan a korábbi ID.Crozz tanulmányautó kapja, melynek hossza 4625 mm, szélessége 1891 mm, magassága 1609 mm, tengelytávolsága 2773 mm. A kétmotoros összkerékhajtású elektromos SUV teljesítménye 302 Le, nyomatéka 450 Nm, végsebessége 180 km/h lesz. Az autó hatótávolsága a 83 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral 500 km körül várható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.