Főoldal » események » Holnap utoljára téli ágyúgolyó futam

Holnap utoljára téli ágyúgolyó futam

Azt hiszem már nincs olyan olvasónk, aki ne tudná, hogy 2020 január 26-án megrendeztük az első magyar villanyautós ágyúgolyó futamot, 5 elektromos autó részvételével. A kezdeményezés rendezvénysorozattá nőtte ki magát, akkora lett az érdeklődés, hogy februárban majdnem minden hétvégén elindult egy vagy több autóstársunk a már jól ismert útvonalon, így a mai napig 17 csapat teljesítette a távot.

Február 29-én, szombaton a Pappas Auto kollégái egy Kia e-Niro és egy Mercedes EQC volánjánál vágnak neki a megmérettetésnek délután kettő órakor Budaörsről.

A téli szezonban biztosan ez lesz az utolsó esemény, már így is hatalmas volt az egyes időpontok között az időjárás különbség, így márciustól nem tervezünk több alkalmat közvetíteni, tehát ha valaki szeretné többé-kevésbé szervezett körülmények között, a villanyautosok.hu weboldalon közvetítve teljesíteni az útvonalat, most éljen a lehetőséggel. Szívesen látnánk még egy Jaguar I-Pace-t és egy Tesla Model X-et a listán.

A két héttel ezelőtti eseményen nagyon sok csapat indult, ráadásul több helyszínről, véletlenszerű indulási időpontokkal. Ilyen helyzetben nagyon nehéz volt követni és  közvetíteni, ezért egy apró szigorítást tervezünk. Nem lehet majd tetszőleges időpontban indulni, például arra hivatkozva, hogy az én autóm éppen 10:38-ra töltött fel. Az esetleges jelentkezőkkel egyeztetve néhány előre tervezett indulási időpontra lesz lehetőség, aki ezt nem tudja tartani, a késést töltési/egyéb időként beszámítjuk a versenyen elért idejébe. Ezért az indulás most szombaton szigorúan 14:00 Budaörsről!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.