Nagyobb e-NV200-zal bővül a Nissan kínálata

A karosszéria-átalakításokkal foglalkozó Voltia révén a Nissan e-NV200 tisztán elektromos kisteherautója kibővített raktérrel is elérhető néhány európai országban azon vásárlók számára, akik áruszállító tevékenységeik során keveslik az alapmodell dimenzióit. A két cég ma bejelentette, hogy a japán autógyártó értékesítési hálózatát kihasználva jármű a jövőben Nissan e-NV200 XL Voltia néven kerül forgalmazásra, valamennyi európai piacon.

8 köbméteres rakterével az átalakított villanyautó 90%-kal több helyet kínál, mint az alap e-NV200, így a csomagszállító cégeknek lehetőségük van több árut szállítani egyszerre, a kevesebb forduló pedig több megtakarított időt jelent. A jármű teljes hosszúsága 5 méter és három centiméter, azaz a Voltia majdnem fél méterrel bővítette ki a Nissan haszongépjárművét. Szélessége változatlanul 1,76 méter, magassága viszont 2,42 méterre nőtt (ebből 1,9 méter a raktér), ami nem csak a befogadóképesség miatt fontos, hanem ily módon a rakodás is könnyebbé és biztonságosabbá vált. Az energiatárolást a Nissan 40 kWh-s akkucsomagja végzi, ami DC gyorstöltővel is feltölthető CHAdeMO csatlakozón keresztül, és körülbelül 200 kilométeres hatótávolsággal ruházza fel az autót.

A modell három országban is gyártásba kerül: Franciaországban a nyugat-európai piacra, az Egyesült Királyságban a Brit-szigetek országaiba, a szlovákiai Nagyszombat városában pedig Közép-, és Kelet-Európába készülnek a villanyautók, a tervek szerint évente 10 000 darab. A megjelenés dátumát és a vételárat egyelőre nem jelentette be a gyártó. A Nissan e-NV200-ból 2014-es bemutatása óta 42 000 darab gurult le a gyártósorról, ebből csak a tavalyi évben 10 000 darabot vásároltak az európai fogyasztók.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.