Csúszhat az új Tesla Roadster megjelenése

1000 kilométeres hatótávolság, 400 km/h feletti végsebesség, 1,9 másodperces gyorsulás 100-ra – ilyen elképesztő specifikációkkal mutatkozott be 2017 novemberében az új Tesla Roadster, azóta is inspirációt adva számos más autógyártó elektromos hiperautójának. Akkor Elon Musk azt ígérte, hogy a 2+2 személyes álomautó 2020-ban elérhető válik, s bár hivatalosan sosem jelentette be a sportautó megjelenésének csúszását, azóta többször is hangoztatta, hogy a Roadster nem prioritás, ennél sokkal fontosabb járműprogramjai is vannak a Teslának.

Egy új interjúban Joe Rogan rákérdezett, hogy mikorra várhatjuk a sportkocsi érkezését, mire Musk azt felelte, hogy bár pontos dátumot nem mondhat, vannak egyéb teendők, melyeket be kell fejezni a Roadster gyártása előtt. Ilyen például a Model Y termelésének felfuttatása, a berlini Gigafactory gyártósorainak beindítása, a sanghaji gigagyár bővítése, a Semi kamion gyártásának megkezdése, és mint kiderült, a Cybertruck is megelőzi a csinos kis villanyautót.

A Semi gyártása eredetileg 2019-re volt tervezve, majd ezt 2020-ra tolta a cég, múlt hónapban pedig Musk elmondta, hogy csak a jövő évben indul el a gyártás. A Cybertruck pick-up termelésének kezdete jelenleg 2021 második felére van beidőzítve, de ahhoz a vállalatnak még építenie kell egy újabb gyárat, melynek hivatalosan a helyét sem jelentették be. A járvány miatti leállások pedig a már megkezdett gyárak munkálatait is lassították, így nem kizárt, hogy a Roadstert végül csak 2022-ben, talán még később láthatjuk az utakon. A Tesla terveinek témája 1 óra 51 percnél kezdődik az interjúban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.