Így biztosítja ősztől az ingyenes töltést a Kaufland

A román Renovatio elektromos autó töltő hálózat működéséről és a változásokról rendszeresen beszámolunk a villanyautosok.hu oldalon, melynek oka, hogy a cég a Kaufland üzlethálózattal együttműködve évekkel ezelőtt átjárhatóvá tette Romániát a villanyautósok számára. Nincs túlságosan sok töltőjük, de ezeket ügyesen elhelyezve Erdély jelentős része átjárható lett, talán a legkisebb akkuval szerelt autók kivételével mindenki számára.

A Renovatio cég saját helyszínekre és Kaufland parkolókba egyaránt telepített töltőket. Az eszközök telepítése 2016-ban kezdődött, azóta 24 Kaufland üzlet parkolójába került töltőoszlop, melyeken a mai napig több mint 100 000 töltést szolgáltak ki. A legtöbb helyszínre mindhárom szabványt támogató 50 kW-os töltő került, de több helyszre tettek ezek mellé egy további, 2 Type2 aljzattal szerelt AC töltőoszlopot is, és előfordul olyan üzlet is, ahol csak AC töltésre van lehetőség. Eleinte a töltés minden helyszínen ingyenes volt, később a Renovatio saját töltőinél már fizetni kellett, de a Kaufland parkolókban az üzletlánc átvállalta a töltési díjat. Ehhez a töltést a Kaufland üzletben kérhető rfid kártyával kellett indítani.

Később bevezették a weboldalról indítható töltést, majd elkészült a mobiltelefonos alkalmazás is. Ekkortól a Kaufland üzleteknél városonként napi egy alkalommal lehetett ingyenesen tölteni. Az ingyenes töltéshez egy kuponkódot kell megadni a fiókunkba bejelentkezést követően vagy a mobiltelefonnal be kell szkennelni a töltőoszlopokon elhelyezett QR kódot. Akkor tudunk töltést indítani, ha legalább 30 lej (2250 Ft) van a virtuális pénztárcánkban, amit bankkártyával is fel tudunk tölteni. A legkisebb feltölthető összeg 100 lej (7500 Ft).

Ősztől megváltozik az ingyenes töltésre jogosító kuponok kiadásának módja. A Kaufland egyértelmű célja, hogy a rendszeres vásárlóknak biztosítson ingyenes töltést a potyázók helyett. Október elejétől minden naptári hónapban 5 db ingyenes töltésre jogosító kupont kapnak azok a vásárlók, akik az előző hónapban legalább 4 különböző hétén vásároltak egy Kaufland üzletben és a vásárlások során elköltöttek összesen legalább 500 lejt (37 500 Ft). Az 5 kupon az adott hónap végéig érvényes, így nem lehet egy hosszabb útra előre tartalékolni, heti rendszeres Kaufland bevásárlással viszont – kedvezményként – számíthatunk a rendszeres ingyenes töltésre is.

Augusztus és szeptember átmeneti időszakot jelent. Akik július 31-ig regisztrálnak a Kaufland weboldalán és megadják a Kaufland digitális vásárlói kártyájuk sorozatszámát és a Renovatio fiókhoz tartozó azonosítójukat, azok augusztusra 5 kupont kapnak. Akik augusztus 26-ig regisztrálnak augusztusra időarányosan kapnak 1-4 kupont, illetve szeptemberre kapnak 5 kupont. Az augusztus 27 és szeptember 23 között regisztrálók szintén időarányosan kapnak 1-4 szeptember 30-ig érvényes kupont.

Renovatio elektromos autó töltő a Kaufland tordai üzletének parkolójában

Az alkalmazásba jelenleg még feltölthetők a korábbi rendszer szerinti kuponkódok, melyek városonként napi egy ingyenes töltést biztosítanak. Ezek érvényességi ideje 2021 június 19. A feltételekben egyelőre nem találtunk arra utaló információt, hogy ezek a kuponok az új rendszer bevezetésekor érvényüket vesztik, így aki jövő nyárig tervez Romániába utazni, érdemes lehet még most regisztrálni és feltölteni a kuponkódokat, melyek megtalálhatók alábbi cikkünkben.

Természetesen az is használhatja a töltőoszlopokat, aki nem tud vagy akar kuponokkal bíbelődni. Ez esetben a töltési díj DC töltés esetén 1,95 RON/kWh (146 Ft), AC töltés esetén pedig 1,45 RON/kWh (108 Ft).

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.